Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Egy egészen különös Bottle Living remix

2023. október 27. - Szigi.
A ma 20 éve kiadott Bottle Living/Hold On kislemez egyike a DM történelmének legelfeledettebb kiadványainak. Ez abból is látszik, hogy elképesztően kevés van fent a kislemez tartalmából a videómegosztókon - hogy az egyéb streaming-szolgáltatókról ne is beszéljünk.
 
Mindjárt nincs fent a "dupla A-oldalas" másik párja, a Hold On (radio mix), ami pedig egy kifejezetten jól sikerült darab: a kellemesen lépegető albumverzió egy kompaktabb, összeszedettebb, vonósokkal és plusz effektekkel tarkított változata. Ráadásul két verzió is létezik belőle (3:27 és 3:52 hosszúságúak). Nagy kár, hallgassátok meg, ha tudjátok!
 
Folytassuk a mixekkel, de hát itt sem egyszerű a helyzet. A BOTTLE LIVING (TOMCRAFT VOCAL MIX) következne, a szimpla CD-ről, de ebben a formában ez sincs fent a Youtube-on (sem más videómegosztókon, sem streamingeken), ezért be kell érnünk a rövidebb változatával. Az ügető alaptempó négynegyeddé van szelidítve, feltűnnek a Personal Jesus utánérzést segítő huhogó hangok, valamint a jellegzetesen évezred eleji, már-már nosztalgikus Tomcraft-effektek. A német DJ (születési nevén Thomas Brückner) mixe folyamatosan le akarja vetni magáról a ráerőszakolt négynegyedes "köteléket", és persze az sem segít, hogy Dave teljesen más tempóban énekel, mint az alapritmus. Az instrumentális részeknél aztán mindig úgy tűnik, hogy megélénkül a mix, de aztán az ének visszaránt minket a disszonanciába. Nagyon különös mix, sok baj van vele, de mégsem tudom azt mondani, hogy nem volt szórakoztató végighallgatni :) az itt található verzió persze jóval rövidebb, mint a CD-n található, csaknem 8 perces változat.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr2518241323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása