Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

33 éve jelent meg a Stripped!

2019. február 10. - Szigi.
Martin: "Tulajdonképpen teljes szerencse, hogy pont ezzel a számmal kezdődik ez a gyűjteményes album. Ettől a kislemeztől kezdve ugyanis minden egyes kiadott 7-inches számra büszke vagyok. (...) A Stripped pedig hangulatában az egyik legjobban eltalált dalunk!"
 
Daniel Miller: " A 'Stripped' számára elég sok hangot vettünk fel, illetve rögzítettünk (sample) a való világból. Felvettük például Dave Porsche autójának motor morajlását, amely a dal elején hallható. Az egész szám gyakorlatilag egy lelassított motorkerékpár géphangjára épül, amely már az eredeti demoban benne volt, és ezzel megadta az alap atmoszférát, amely végigvonul tulajdonképpen az egész lemezen. Ha motorzúgást akartunk hallani, egyszerűen csak beindítottuk Dave kocsiját és hagytuk járni a motort. A samplerben aztán fel-le tologattuk a hangszínt, amely folyamat végül az albumon hallható fantasztikus hangzást kölcsönözte. A 'Stripped' felvételi munkálatainak időpontjára esett a Guy Fawkes Night, amelynek keretében a Westside hatalmas parkolójában tűzijátékot csináltunk - ha az ember figyelmesen hallgatja a 12" remixet, kihallhatja belöle ezeket a hangokat. A 'Stripped' számára tulajdonképpen több remix is készült, ami új dolog volt abban az időben. A 'Breathing In Fumes' például úgy született a maxira, hogy felgyorsítottuk az ütemet, illetve átdolgoztuk hozzá a dalt. Büszke voltam arra, hogy a Depeche Mode még abban az időszakban is kísérletező jellegű volt."
 
Dave: "Peter Care volt a rendező, akivel akkoriban készítettünk pár videót. A klipet Berlinben forgattuk, a 'Black Celebration' periódusban; szép időszak volt. Egyszerre volt egy korszak lezárása, és egy új nyitánya. Klipeket sohasem szerettünk készíteni, ez a klip sem volt igazából kivétel. Abban az időszakban még nem voltak kényelmi funkciók a forgatásokon. Hideg, zord és barátságtalan hangárokban és az utcán forgattunk. Micsoda hülyeség. ebben az időszakban valamiért mindenki énekelt a klipekben. Nyilván Martin és én, az egyértelmű. De Alan és Fletch is. Miközben Fletch például nyilvánvalóan egyetlen egy hangot nem énekel a lemezeken. Azt csináltuk, amit mondtak nekünk. Ezért aztán olyan érzésem van, amikor ezeket nézem, hogy valakinek a kezébe adtuk magunkat, és ez valójában az ő produkciójuk."
 
Martin: "A Hansa Studios-ban készítettük a lemezfelvételeket, Berlinben. Ez a jelenet, amelyben a vásznakat visszük, közvetlenül ott van a Hansa mellett, a Fal árnyékában. Bizonyos értelemben, veszélyes forgatás volt, elég közel voltunk az Keleti-blokkhoz. Hangos volt a zene, és nyilván furcsák lehettek a forgatási fények is. (...) Benne volt a levegőben némi feszültség. Tudtuk, hogy szemmel tartanak bennünket a kelet német katonák a Falról. (...) A 'Stripped' kapcsán nem emlékszem már az eredeti forgatókönyvre. Bizonyára olyan lehetett, hogy 'kalapácsokkal veritek szét a kocsikat', meg hogy 'hatalmas vetítő vásznakat cipeltek az utcán'. De mint sokszor mondtam, ezek a dolgok addig nem válnak valóságossá, amíg meg nem látjuk őket a forgatási setben. Anélkül, hogy fizikálisan ne venné birtokba az ember, elég nehéz elképzelni bármit ezekből. Jól kijöttük Peter Care-rel, könnyű volt vele dolgozni. A 'Stripped' pedig számomra mindenképpen az első klip, amely valóban tetszett. " (a fordítások a HDMFC oldaláról származnak)
 
Boldog 33. születésnapot, STRIPPED! :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr7514615572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása