Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Reakciók Alan kilépésére

2020. június 01. - Szigi.

Martin: "Régebben Alan mindent fanatikusan ellenőrzött. Azt hiszem, ő maga is elismerte, hogy egy kicsit túlzásba vitte az ellenőrzést." (...) "Úgy vélem, hogy bár a múltban Alannel dolgoztunk együtt, most viszont Dave Clayton tölti be Alan szerepét, aki sokkal könnyebben kezelhető. Ha Alannek valami nem tetszett, akkor biztos vagyok benne, hogy azt a számrészt rosszul játszotta fel, ha viszont szóltunk Dave Clayton-nak, hogy "Dave, megpróbálnád ezt nekünk?", akkor bizton tudom, hogy megpróbálta, akár a legkeményebb erőfeszítések árán is, hogy a végén tetszen nekünk."

Andy: "Soha, de soha nem küldtük el Alant!"

Dave: "Egyszer felhívott Alan, amikor úgy döntött, hogy elhagyja az együttest. Én azonban egyáltalán semmilyen módon nem reagáltam a hívásra, mivel akkoriban éppen nagyon erősen kábítószereztem."

Martin: "Hogy mi történt Alan Wilderrel? Hát elporladt!"

Dave: "Azt hiszem, hogy Martin most azért dolgozott egy kicsit keményebben, előtérbe helyezve magát és magára vállalva a studiómunka oroszlánrészét, mert nem volt senki, aki elvégezte volna helyette."

Andy: "Szerintem Alan, amikor elhagyta az együttest, arra számított, hogy ez elég ok lesz arra, hogy feloszoljunk. Úgy gondolom azonban, hogy jóval szorosabb kötelékek fűznek össze bennünket, mint ahogy ő azt hitte." (...) "Nem hiszem, hogy létezne az együttes, ha nem Alan vált volna ki. Dave hangja és Martin dalai azok, amik a Depeche Mode-ot jelentik, ezért egyikük nélkül sem lehetne folytatni. Ha pedig magamat szemlélem, azt hiszem Martin nem folytatná a zenélést nélkülem." (...) "Azt hiszem, Dave jól látja Alan dolgát. Még talán Alan is elismerné ezeket. Mindenképpen alátámasztani látszik ezt a tény, hogy kilépéskor kiadott egy amolyan nyilatkozat fajtát, amelyből világosan ez tűnt ki. Valószínűnek tartom, hogy Alan nem bízott abban, hogy nélküle, azaz hárman is képesek leszünk egy új albumot csinálni." (...) "Szerintem a munka végterméke miatt Alan megpróbálta a dolgokat teljesen a saját irányítása alá vonni és mert ez nekem nem nagyon tetszett, ezért tette ő ezt a végső lépést..... Képes volt arra, hogy átvegye az irányítást és ez nem feltétlenül hátrány Alanre nézve, én azonban a dolgokat egy kicsit máskép kezelem. Nem hiszem, hogy egyáltalán megváltoztak volna a szerepek..... Hiszen Alant is sikerült helyettesítenünk ezzel a kis csapattal." (...) "Először azt mondta Alan, hogy teljes ellenőrzést akar minden felett, majd állandó jellegel azon síránkozott, hogy mindenért Ő a felelős."

Martin: "Nem igazán okozott meglepetést a kilépés. Azt hiszem, mindannyian tudtuk, hogy Alan boldogtalan volt. Összehívott valamikor egy tagtalálkozót a Devotional / Exotic Tour vége után hat hónappal és akkor közölte döntését. Már a túrné végeztével is jelezte, hogy úgy érzi, nem kíván tovább az együttesben maradni, és fél év elteltével ugyanúgy érzett."

Dave: "Alan volt az, aki el akart menni.... Alan számára a problémák már a "Songs Of Faith And Devotion" munkálatai során kezdődhettek. Azt hiszem, így visszagondolva mindannyiunk számára világos, hogy Alan már régen eldöntötte, hogy menni akar. Már jóval régebben, hogy ténylegesen elment volna. Sok rossz érzésű dolog volt akkortájt. Alan nem igazán tudta megfelelően lekezelni a dolgokat. Kényelmetlenül érezte magát és lépett."

Andy: "Alan a turné végeztével bejelentette, hogy a jövőben már nem tudja ezt tovább csinálni. Hat hónappal később aztán azt mondta, hogy nem érzi máshogy a dolgot és valószínűleg nem is fogja. Ígyhát kivált. Ez csak azért volt érdekes, mert akkor még el sem döntöttük, hogy tulajdonképpen milyen irányban is megyünk tovább."

Martin: "Alan kilépése nem volt teljesen váratlan. Alan mindig is nagyon magányos és zárkozott volt, ígyhát nem is nagyon tudtuk bizonyos helyzetekben, mit is gondol valójában. Ennek ellenére azonban biztosak voltunk abban, hogy boldogtalan. Tulajdonképpen tehát nem is volt sokk számunkra a távozása. Véleményem szerint túl sokat vállalt magára. Azt hiszem, talán még Alan is kész lenne elismerni, hogy valójában túlbuzgó. Amikor például a legutóbbi album készítése során mi, a többiek hazamentünk éjjeli egy óra tájban, akkor Alan még boldogan ott maradt hajnali négyig, hiszen ő studiómániás. Ezek után pedig valami olyat érezhetett, hogy mi nem eléggé respektáltuk őt ezért, vagy valami ilyesmit..." (...) "Mindannyian boldogok voltunk, amikor a naphosszat tartó munka után, éjjeli egy óra tájban elhagytuk a studiót. Alan persze hajnali négyig is bent maradt. Studióban lenni egy bizonyos pontig élvezetes, de hát könyörgöm mi, a többiek élni is szerettünk volna egy kicsit." (...) "Az egészben az a legviccesebb, hogy pont Alan volt a legfőbb pártolója annak, hogy kiterjesszük az Exotic Tourt. Volt egy pont, amikor meg tudtuk volna tenni, hogy leállunk és nem megyünk vissza Amerikába. Megjegyzem, örömmel tettük volna ezt, de épp Alan volt az, aki mindenek fölött szorgalmazta a folytatást, amely végül szörnyű hatással volt az együttes egészére. Talán, ha azon a ponton megállunk, akkor később talán Alan sem érezte volna olyan szörnyen magát, hogy kilépjen, hiszen rózsásabb lett volna a helyzet."

Dave: "Tulajdonképpen csak lerészegedni mentünk együtt valahová nagy néha. Alan pedig csak akkor oldódott fel egy kicsit, amikor már benyakalt néhány sört."

Martin: "A legutóbbi turné vége után hat hónappal Alan összehívott egy együttestag gyűlést. Dave ugyan nem volt ott, mert abban az időben éppen nem volt beszámítható, így aztán végülis nem volt teljes a létszám. A találkozó viszont ennél is különösebb volt, mert egy olyan időpontban történt, amikor tulajdonképpen nem csináltunk semmit. A turné vége után elhatároztuk, hogy tartunk egy kis szünetet. Ez a szünet már vagy hat hónapja tartott és ezidőtájt kezdtem el újra számokat is írni."

Dave: "Azt hiszem, -persze lehet, hogy tévedek,- de Alan mintha már az előző nagylemez készítése közben eldöntötte volna, hogy az utolsó dobását csinálja velünk. Mivel már a nagylemez készítése közben is elégedetlen volt, így habár mindent megtettünk, hogy megfelejen neki minden, nem tudtuk megváltoztatni hangulatát, illetve későbbi elhatározását. Azt hiszem, hogy már jóval előbb elhatározta magát, mintahogy ezt bárki megtudhatta volna. Talán végleg kiégett a S.O.F.A.D. korszak közben."

Andy: "Alan kilépése előre megjosólható volt. Ugyanakkor egy kicsit furcsa is.... Alan hajthatatlan volt a kérdésben.... Nem tudom, hogy azóta megbánta-e a döntést.... Tulajdonképpen senki sem hallott róla, mióta kivált." (...) "Alan egy olyan ember, akit nehéz megismerni. Bármikor, amikor titkainkat megosztottuk egymás közt, Alan mindig csöndben maradt és sohasem mondta el mit is gondol valójában. A legbizarrabb dolog viszont az mindenek felett, hogy így, hogy már több, mint két éve nincs velünk, ismerjük csak meg igazán milyen is valójában. Mondom ezt azért ugyanis, mert mióta elment mindenfajta kapcsolat megszünt közte és az együttes között. Egyszerűen nem is tudunk kapcsolatot teremteni vele. Hab a tortán továbbá, hogy nemcsak velünk nem áll semmilyen kapcsolatban, hanem senkivel, akit mi ismerünk. Ez pedig már egy kicsit elbaszott dolog. Mármint két éves viszonylatban."

Alan: "Igen, hallottam már az új Depeche Mode albumot, de meg még nem vettem sajnos.... Mostanában nincs kidobandó pénzem...." (...) "Ultra? Inkább nem mondok véleményt..." (a fordítások a HDMFC honlapjáról származnak)

alan_wilder_95_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr215728636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása