Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

New Life - az Almostpredictable Almost blogról

2021. június 13. - Szigi.
Nézzük, mit írt Dave McElroy az Almost Predictable Almost blogon, amikor a New Life kislemezt mutatta be:
 
"A New Life 1981. június 13-án jelent meg, és 15 hétig szerepelt a brit slágerlistákon. A kislemez az 55. helyen indult, majd az 54. helyre emelkedett, mielőtt a zenekar június 25-i Top Of The Pops műsorában való debütálása után a kislemez a 27., 21., 19., 15., 12., majd a 11. helyre ugrott. A kislemez a következő héten a 15. helyre esett vissza, majd a 18., 31., 43., 57. és 74. helyeken keresztül hagyta el a listát. A nagyon szép teljesítmény a zenekar három fellépésének volt köszönhető a Top Of The Popsban (június 25-én, valamint július 15-én és 29-én); ezek a performanszok segítettek abban, hogy a kislemez a nyilvánosság előtt maradjon. Valójában minden egyes előadás új életet adott a slágerlistákon. Ho Ho Ho.
 
A New Life egy újabb klasszikus, Vince tollából származó popdal. Ő tényleg mestere az ilyesminek, és a New Life már az elejétől kezdve pezseg, pattog és robban az energiától, és egy kirobbanóan lelkes négyes harmóniában végződik ("Ahhhhh....." stb.), mielőtt elveszne az elektronikában. Zeneileg sokkal intelligensebb és összetettebb, mint első hallásra gondolnánk. Ha azonban az egyszerűségre vágysz, és a szintipop korszak klasszikus kislemezének példáját keresed, akkor a dal ezt a feltételt is teljesíti.
 
A dal jó néhány éven át koncertkedvenc volt, 235 alkalommal játszották élőben, utoljára 1985. július 30-án, a varsói Torwar Hallban adott koncerten.
 
A Dreaming Of Me-hez hasonlóan a New Life-nak is volt egy olyan b-oldala, amelyik kiemelkedő volt. A Shout egy egészen csodálatos szám, amely az Ice Machine sötétebb hangulatát ötvözi a versszakokban a refrénnel, amely viszont tiszta Speak & Spell pop. Az Ice Machine-hez hasonlóan ez is egy olyan gyöngyszem, amely szélesebb figyelmet érdemelne, és újabb bizonyíték arra, hogy a Depeche Mode okosabb volt az átlagos szintipop-bandáknál. A dalt sokat játszotta élőben a zenekar, 163 alkalommal jelent meg a setlistekben, egészen az utolsó felbukkanásáig, ami New Life-hoz hasonlóan 1985. július 30-án, Varsóban volt. Egy 1982. október 25-én a Hammersmith Odeonban játszott élő verziója a Love In Itself limitált kiadású 12"-en hallható.
 
A New Life-ról fontos megjegyezni, hogy körülbelül 500 000 példányban kelt el. Ez egy hihetetlen szám, és ismét megmutatja, hogy 1981-ben hány kislemezt kellett eladnia egy zenekarnak ahhoz, hogy egyáltalán a Top 10 közelébe kerüljön az Egyesült Királyságban.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr5716592570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása