Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Ma 40 éve volt Alan Wilder első fellépése a Depeche Mode-dal

2022. január 20. - Szigi.
Alan első Depeche Mode-os feladata egy visszafogott „bemelegítő” koncert volt a Croc’s- ban, régi rayleigh-i „edzőpályájukon”, 1982 január 18.-án, pontosan ma 40 évvel ezelőtt!
 
Egy szemtanú szerint Wilder kissé megijedt, amikor látta, hogy micsoda felfordulás van a banda körül: embereket kellett kiemelni az első sorokból, amikor a tömeg előrenyomult.
 
Alan: "„Abban a kétes örömben volt részem, hogy a Television Set-et is játszottam élő fellépésen, ami csatlakozásomkor a programjuk része volt. Még a Tomorrow’s Dance című számot is ismertem, noha még sosem hallottam vagy játszottam a dal eredeti változatát. Kitörölhetetlenül belevésődött zenei élményeim közé Dave előadásmódja és alakítása a kezdeti Depeche Mode fellépéseken!”
 
Andy: „Úgy tűnik, a közönséget az sem érdekli, ha rengeteget hibázol és borzalmas vagy - mondta. - Már oda sem jönnek és azt sem mondják, hogy klassz volt. A zene mintha már nem is számítana. A Croc’s-ban már vissza sem tapsolnak minket. Egyszerűen csak állnak és várnak. Már csak az számít, hogy lássanak téged. Esemény lett belőlünk.”
 
Egy helyi kiadású amatőr újság tanúja volt Alan Wilder debütálásának. Megfigyelésük összecsengett Andy Fletcher véleményével: „A Croc’s teljesen megtelt, mindenki a Depeche Mode-ra és az új tagra volt kíváncsi. A közönség meglepően vegyes volt, az egészen átlagos arcoktól a nagyon punkig és a majdhogynem teljesen meztelenig! Amikor a Depeche Mode megérkezett fél tizenkettőkor, az emberek szinte már el is felejtették, miért vártak olyan sokáig, így aztán elég langyos fogadtatásban volt részük. A számok ugyanolyan jók voltak, mint máskor, az együttes azonban nem tűnt kifejezetten feldobottnak vagy lelkesnek. Az emberek táncoltak, de senkinek sem jutott eszébe, hogy ráadást szeretne. Összességében a zene jó volt, de a hangulat nem."
 
Sajnos a setlistől nincs ilyen pontos információnk, és rögzítve sem lett a koncert, de ha ugyanazokat a dalokat játszották, mint a See You Tour későbbi részén, akkor ezen a fellépésen debütált a See You, a Now This Is Fun és a The Meaning Of Love című alkotás is.
 
Mindenesetre Alan csatlakozott az együtteshez - egyelőre csak koncertekre, természetesen ;)
dm1982.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr1716817512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása