Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Leave In Silence 2006

2022. augusztus 16. - Szigi.
"Megerősítem. A Leave In Silence-nek elkészítettük a változatát a Devotional Tour-ra. Talán 1-2 korai fellépésen még el is játszottuk" - válaszolta néhány éve Alan Wilder, amikor néhány rajongó azt pedzegette, hogy vajon igaz-e az, hogy az A Broken Frame nyitódalát játszották volna az 1993-as koncertturnén. Sajnos Alan minden bizonnyal téved: a verzió természetesen elkészülhetett, de mivel mindegyik korai Devotional Tour fellépés a rendelkezésünkre áll, így kijelenthetjük, hogy a Leave In Silence nem csendült fel egyiken sem...
 
Annál nagyobb volt a meglepetés, amikor a 2006-os párizsi koncerten Martin és Peter Gordeno a "lassú blokk" közepén 20 év szünet után elővette a dalt! Természetesen így egy "bárzongorás" változat lett belőle, de legalább előadtak egy dalt a koncerteken teljesen feledésre ítélt A Broken Frame lemezről... A dal aztán a Touring The Angel nyári, "open air" szakaszára elég gyakori vendége lett a setlistnek, és mivel ebből a korszakból készült rengeteg Live Here Now koncertlemez, így szerencsére sokszor hallható is Gordeno és Martin megható párosa. Kedvencünk lehet a 2006 júniusi budapesti koncertről a felvétel, ahol Gordeno az elején "ráijeszt" a zongorával Martinra, vagy a májusi mexikóvárosi koncert, ahol elromlik a technika a dal felénél, de Martin hősiesen végigküzdi a dalt :) most viszont következzék egy "átlagos" felvétel, a Nimes-ben rendezett koncertről:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8517907869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása