Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Amikor minden rosszul sikerül - így indult a Depeche Mode történelmének első észak-amerikai turnéja

2022. május 07. - Szigi.
Ma 40 éve kezdődött a Depeche Mode történelmének első észak-amerikai turnéja! A fiúk a már bejáratott New Yorkban található klubban a Ritz-ben lépett fel. Ez az egyetlen felvétel erről a turnéról, amit azért nem kell nagy menetelésnek elképzelni: május 7.-én kezdődött, és 8 koncertel később (!) május 16.-án (!!) Los Angeles-ben.
 
A Ritz-fellépés állítólag igen rosszul sikerült, és erről a zenekar két tagja is megemlékezett. Martin eleve ki volt akadva, hogy ezúttal mindössze erős félházat tudtak összehozni, ráadásul különböző problémák miatt későn is tudtak színpadra lépni.
 
Andy: "A Ritz Clubban játszottunk New Yorkban (...). A Mute úgy döntött, hogy Concorde-dal átrepít bennünket. Azt hiszem életünk legvacakabb koncertje volt. A felszerelés nem működött, éjjel fél háromig még színpadra sem léptünk. A műsor után egy fickó kint odaszólt nekem: »Mi a franc történt veletek? Valaha tök jók voltatok.« Ekkoriban szedette le Dave a tetkóit. Öt vagy hat fellépésen felkötött kézzel énekelt, és hát egy frontembertől nem éppen ezt várnád. Kínos próbálkozások voltak ezek.” (a fordítás Jonathan Miller: Stripped című könyvéből származik).
 
Martin is jól emlékszik az eseményre. Amikor megkérdezték tőle 2009-ben (!), hogy mi volt a leggonoszabb dolog, amit a rajongók valaha a fejéhez vágtak, így válaszolt:
 
Martin: "Van egy dolog, ami nagyon megmaradt az emlékezetünkben, és kíváncsi vagyok, hogy ez az ember emlékszik-e arra, hogy mondta - valószínűleg nem. De kétszer játszottunk a Ritzben New Yorkban [ 1, 2 ], még nagyon a karrierünk elején, és az első alkalommal, amikor ott játszottunk, minden rendben volt, teljesen jó koncert volt. Nem sokkal később, talán hat hónapon belül másodszor is visszamentünk. Még Angliában a Top of the Pops -ban léptük fel, majd felültettek minket a Concorde-ra, hogy időben eljussunk New Yorkba, hogy a Ritzben játszhassunk. A Concorde-nak problémái voltak, és késve érkeztünk. Így végül később értünk oda, mintha egy normál géppel mentünk volna. Szóval későn érkeztünk meg New Yorkba, és nagyon későn volt a soundcheck is. És akkoriban a Ritzben csak nagyon későn, hajnali kettőkor kezdtünk, szóval teljesen ki voltunk ütve az időeltolódástól, az összes felszerelésünk tönkrement, és ez egy borzalmas show volt. Emlékszem, hogy nagyon lehangoltan jöttem el a helyszínről, és ekkor egy srác odajött hozzánk a végén, és azt kérdezte: "Mi történt veletek? Régen jók voltatok!" [Nevet] Ez már régen volt, de még mindig emlékszünk rá." (a fordítás a DM Live Wiki oldalról származik)
 
Íme az amúgy rövidített fellépés, aminek az érdekessége még az volt a See You Tour többi koncertjéhez képet, hogy ezúttal nem játszották a feldolgozásokat, azaz a Television Set és az I Like It című dalokat.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr9417823167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása