Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Behind The Wheel, albumverzió

2022. december 28. - Szigi.

Talán a Depeche Mode is érezte, hogy a ma 35 éve kislemezen kiadott BEHIND THE WHEEL klip-és kislemezváltozata nem sikerült a legjobban, mivel a kislemez későbbi, 1992-es CD kiadására hetedikként rátették a dal albumváltozatát is. Ezt a sodró, erotikus hangulatú, klausztrofób változatot már eleget dicsértük, de ami megér még egy misét, az az, hogy nemcsak a kislemezváltozathoz, hanem ehhez is készült egy külön klip, ami aztán később, 1988-ban a Strange című klipgyűjteményes videókazettán kapott helyet.

Nézzük, miben is különbözik ez a hosszabb klipverzió a kislemezváltozattól! Dave eleve hosszabb ideig nézelődik elveszve olaszországi mezőkön. A kamera ebben a változatban tapltól tetőig végigpásztozza a kendős hölgy alakját. Már a dal elején látszik a furulyát fújó Alan és magányosan gitározó Martin. Egy U-kanyar is látszik pluszban, sőt, egy útelágazás is. Dave és és a lány kétfelé menne, végül a lánynak lesz "igaza", Dave pedig ezután énekli az "i don't care tonight..." sorokat (mennyivel jobban kijön minden fordulat ebben a klipváltozatban...). A kisvárosba történő megérkezés sem olyan "in medias res", hiszen látjuk őket begördülni, Martrin meg is fordul a jöttükre, nem csak úgy a semmiből kezd el huhogni :D A klip végén a táncos jelenet is hosszabb, többet időzik a kamera Dave ceruzabajszos ábrázatán is. Összességében jobb ez a klipváltozat, és nemcsak a zene miatt :)

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr6817973384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása