Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

15 éve Berlinben

2024. június 10. - Szigi.

15 éve Berlinben lépett fel a Depeche Mode - ez volt a lipcsei visszatérés után a második koncertjük. Erről bővebben már 5 éve írtam, itt elolvasható a cikk.

Most annyival egészíteném ki, hogy ekkortájt majdnem az összes koncertet rögzítették, és a Live Here Now kiadó gondozásában dupla CD-ken ki is adták őket. Ez volt a második, és egyben az utolsó turné, ahol ilyen kiadványokat meg lehetett vásárolni, azaz ez még a "nullás évek" kiadványbőséges korszaka volt. Ekkortájt szinte talán túl soknak is tűnt minden egyes koncertről live CD-t megjelentetni, de ezek a lemezek azóta is jó áron forognak a használt CD piacon, ráadásul az is növeli az értéküket, hogy máig nem kerültek fel a streaming szolgáltatók kínálatába. Személy szerint kifejezetten kedvelem ezeket a kiadványokat, nagyon sok apró geg, finomság hallható rajtuk, amikre jóval kevesebb figyelem fordulna, ha csak simán valami rossz minőségű, letölthető mp3-at hallgatnánk a koncertről.

A Tour Of The Universe hivatalos videóblogjában - mert ilyen is volt ekkortájt - a Live Here Now egyik munkatársa beszél a koncertlemezek felvételéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr5318424809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása