Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

In Studio Outtake 2012 - Angel

2013. április 02. - Szigi.

A Delta Machine éra az alábbi videóval kezdődött, amely az október 23.-i sajtótájékoztató előtt csendült fel. A dalról később semmit nem mondtak magán az eseményen, de később meglebegtettek bizonyos információkat:

 - a dalt Martin írta

 - a címe nem Angel of Love, hanem csak simán Angel (ugyanezen a rövidítésen esett át a Martyr for Love is 2006-ban)

 - ez még egy mixing előtt álló verzió

 - nem lesz kislemez ebből a dalból.

Nézzük a videót:

Noha ekkor még elvileg semmilyen információ nem állt birtokában az együttesnek sem (pl. arról, hogy mi lesz a lemez címe), látható, hogy az amúgy rendkívül hangulatos videó számtalan spoilert rejt.

 - már a nyitó képsorokban látható az az épület, ami később többször is feltűnik a videóban, és ami később a lemez borítóján is szerepel; ezenkívül néhány D betű is gyanúsan emlékeztet a későbbi dizájn D betűjére

 - 0:23-nál látszódik az a viasztábla, ami már a SOTU videóiban is szerepelt: itt látható, hogy mi volt a dalok eredeti címe, és hogy hányadik helyre szánták a dalt a lemezen. Itt sajnos hamar elkapják a képet, de ami egyértelműen látszik, hogy a "Welcome" az első dal, az Angel pedig a harmadik - pedig később ez utóbbi a második helyre került

 - 0:40-től számcímek láthatóak. Angel, Child (a későbbi The Child Inside), Soft Touch (a későbbi Soft Touch/Raw Nerve), Higher (a későbbi Should Be Higher), Secret (a későbbi Secret To The End), egy Wait című dal, aminek rejtélyes a későbbi megfelelője (vagy egy teljesen átnevezett dalról, vagy egy eleddig kiadatlan szerzeményről van szó), Broken; a későbbiekben még látható a Welcome (a későbbi Welcome To My World), az Always és a Slow. Azt hiszem, ezek után a számcímek után többen vártunk volna egy újabb érzelmes, Soulsavers-jellegű albumot, mint amit később kaptunk.

 - 0:52-nél látható egy dalszövegtábla: természetesen Dave önti ki éppen a lelkét, a Broken című saját dalát alakítgatja. (azt hiszem, Martintól nehéz lenne elképzelni egy ilyen teátrális jelenetet). Itt a legérdekesebbek az "alternatív verziójú" negyedik sor: "There is a place we can go" volt eredetileg a "There is a place where I go" félsor. 1:07-nél látszik Dave, ahogy javítgatja a szövegeit.

 - 1:40.-nél az itt még kissé nyersnek ható beindulás és az I Feel You-s gitár nagyon jó, ez a kedvenc részem a videóban

 - 2:00.-nál több minden történik: először Martin, majd Dave vág egészen törvénytelen fejet, majd a Delta Machine sleevenote-ból ismerős szögletes bluesgitárok láthatóak

 - 2:14.-nél Dave telefonján már láthatjuk a későbbi betűtípust

A sajtótájékoztatón aztán nem sok konkrétumot árultak el, csak bejelentették a cím nélküli 2013-as turnéjukat, amely május 21.-én Budapestet is érinti majd, valamint hogy továbbra is Anton Corbijn lesz a turné látványfelelőse.

Íme a sajtótájékoztató:

 -

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr475188686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása