Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Depeche Mode-relikviákból nyílt tárlat a Design Terminálban (metropol.hu)

2013. május 15. - Szigi.
Belépőjegyek a DM első budapesti koncertjére 1985-ből, lemezborítók, sajtóközlemények, fotók sőt, gyerekjáték, valamint a banda tagjait mintázó bábuk: színes anyaggal nyílt meg a Depeche Mode rajongói kiállítás a Design Terminálban.

Az ingyenesen megtekinthető tárlat május 23-ig várja az érdeklődőket: akinek a 21-i koncert után támad kedve hozzá, az sem marad le semmiről.

A kiállítás különlegessége, hogy a Delta Machine-turnénak mindössze négy állomásán várja a rajongókat: Berlin, Pozsony és Zágráb a másik három kiválasztott város. Az anyag 95 százaléka egy német gyűjtőtől, Dennis Burmeistertől származik, derült ki a hétfő délutáni megnyitón, ahol a kiállítás kurátora, Martin Hossbach beszélt a relikviákról.

– A kiállítás igazi erőssége, hogy még az is, akit nem érdekel a Depeche Mode zenéje, sokat tanulhat belőle popkultúráról, marketingről, promócióról, reklámiparról és grafikáról – mondta. Megtudhattuk tőle azt is, amiért egy igazi Depeche Mode-megszállott biztosan irigykedik majd a kiállítás törzsanyagát adó Burmeisterre: az a 100 darab ereklye, amit az Erzsébet téren megtekinthetünk, csak töredéke gyűjteményének, egyébként tízezres kollekcióval büszkélkedhet, melyet Berlin melletti otthonában őriz.

A kiállításon öt magyar rajongó emléktárgyai is helyet kaptak – ők a Magyar Telekom pályázatán nyerték el a lehetőséget, mely mellé jár a  koncertbelépő, a fődíjasnak pedig egy találkozó is Dave Gahanékkel. Rácz András egy DM-kollázzsal nyerte el ezt a lehetőséget, de a magyar relikviák közt ezen túl van Depeche Mode Klub-tagsági és koncertjegy is.

A kiállítás megnyitóján részt vettek olyan hírességek is, akiknek életében a Depeche Mode komoly szerepet játszott. Ákos, aki egy tűzpiros bomberdzsekit is hozott a kiállítás anyagához, arról vallott, hogy a Bonanza Banzai-ra is hatott a DM, Hujber Ferenc azt árulta el, hányszor húzta ki őt a bajból a fiúk zenéje, Azurák Csaba pedig felidézte, hogyan interjúvolta meg Dave Gahant, majd hogyan vesztette el a róluk készített közös képet, amikor kollégái tréfából elrejtették, majd sosem találták meg azt számítógépén.

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr395301781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása