Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Audio kommentárok a Video Singles Collection-ről: Wrong!

2016. december 01. - Szigi.

A HDMFC honlapjáról származnak a fordítások, köszönet nekik!

Dave: Igazán jó videóklip! Az első kislemezes dal a 'Sounds Of The Universe' albumról. Most azon gondolkozom, kié is volt az eredeti ötlet, a képi világ. Az volt az elképzelés, a koncepció, hogy megjelenik ez a dal, és szimplán elkíséri ez a klip, amibe első ízben, de nem vagyunk benne. Felugrik, mondjuk a YouTube playlisten, és amikor az emberek végig nézik, csak azt kérdezik, na jó, de melyik zenekar ez?! Nyílván valóan jellegzetesen Depeche Mode dal született, de a klip ezúttal nélkülünk forgott. Sok vitát szült ez a koncepció, és mint általában most is rengeteget vitáztam Fletch-el az egészről. Aki persze nem értett egyet azzal, hogy olyan klipek készüljenek, amiben nem vagyunk benne. Amikor azonban Patrick Daughters előállt a forgatókönyvvel, látszott hogy a történet igen erős. Az egész klip tele van film trükkökkel, és belekerültünk mi is végül, egy kocka erejéig. Az együttes fotó persze zöld háttér előtt készült, amiből aztán szintén a film trükk segítségével az utcaképbe kerültünk. Ó, épp most üt el valakit a kocsi. haha, ez nagyon jól sikerült! A sofőr meg mostanra teljesen begőzölt. Egész jól játszott a fazon, abban az ijesztő maszkban. Az egész nagyon kemény, de teljességgel jól passzol a dalhoz a hangulata. Jól építkezik, és hozzá tesz a feszültséghez. Igazán jó klip lett. Teljességgel kiszolgálta azt, amiért készült; beszédtéma lett. Különleges valami, amire szükségünk volt akkoriban. Valami mást szerettünk volna csinálni, mint bármikor azelőtt. Amiben új volt az természetesen az, hogy velünk, de nélkülünk próbálta megfogni a közönséget. Nyilván mindenki tudja, hogyan nézünk ki, a rajongók meg pláne. Ezúttal szerettünk volna némi misztikumot vissza hozni az életünkbe. Ezt jól támogatta a forgatókönyv. Manapság már nem probléma információt, fényképet gyűjteni bárkiről. Az ember fogja a klaviatúrát és kész. Az egész világ zavarba ejtő lett. A dal maga is zavarba ejtő. Martin írta a dalt, de számomra egyetlen érzést közvetít, azt hogy zavarba ejt. Bezártság, feszültség, és minden olyan. szóval, wrong!

Andy: Nem emlékszem, miért nem Anton csinálta ezt a klipet. Ez az időszak volt, amikor divat lett nem benne lenni a videóklipben. Valahol örültünk ennek, mert az igazat megvallva sohasem szerettünk szerepelni. Így aztán, hivatalosan is el tudtuk lógni a munkát. Ez megközelítés aztán nem igazán lett sikeres, hiszen az emberek zöme azért szereti látni az együttest a klipekben. Ez a fajta megközelítés mondhatjuk úgy, hogy divat volt. Megfelelési kényszer a korszellemnek, az MTV, vagy mindinkább a YouTube generáció aktuális igényének. Az egész kezdett arról szólni, hogy egy ilyen három perces kisfilm minél több 'találatot' hozzon. A mi részvételünk az egész klipben teljesen minimális. Nem is láttam ezt a klipet már jó pár éve. Elég rémisztő lett, azt hiszem, haha. Tulajdonképpen azért érdemes megnézni, hogy lássuk mivé lettek az idő során a videóklippek. A kezdetektől eljutottunk oda, hogy végül a zenekar kiszorult a saját klipjéből. Divatba jött, hogy ne legyünk benne. Az, hogy ez hová vezet, arról fogalmam sincs.

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr2312014176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása