Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Audio kommentárok a Video Singles Collection-ről: Behind The Wheel!

2016. december 18. - Szigi.

A HDMFC honlapjáról származnak a fordítások, köszönet nekik!

Dave: Emlékszem erre a modellre, aki a klipben a scootert vezeti, Ippolita Santarelli (Cassandra) volt a neve. De rögtön, itt az elején van egy másik szereplő is, a vontatós, aki elinteget. Ki lehetett az?! Ilyen epizód szerepekre általában Richard Bell-t, a videós producerünket használtuk. Jól el lett maszkírozva, nem esküszöm meg, hogy valóban ő az. Az ehhez hasonló szerepek vezettek az 'Enjoy The Silence'-es beugrásához, haha. Így, visszanézve, már mindannyian tudjuk, hogy Anton tematikával a fejében dolgozik. Ezt persze ott és akkor nem tudjuk, kvázi számunkra is csak a végén derül ki. Íme, itt van Ippolita. Kisvárosi lány volt, és emlékeim szerint egy szót sem beszélt angolul. Legalábbis nagyon keveset. Anton hozhatta őt is, modell vagy színésznő lehetett. Anton valahogy mindig belop egy-egy szexuális utalást a filmjeibe. Itt van az a jelent, amikor átölelem a lányt vagy ez a másik, amint a szentember megnyalja a száját. Ez utóbbi nyílván kicsit bizarr. Ilyenkor jöttek a telefonok a Mute Records-hoz a különböző TV csatornáktól. "Nem adhatjuk le a klipet." "Miért?" "Van benne egy jelenet, amiben a pap megnyalja a száját, közvetlenül az után, hogy az énekes lágyan átöleli a lányt a mellei alatt." "Ó, valóban?!? Hát, ez eszünkbe sem jutott! Na de, mi ezzel a baj?" "Túlzottan ráutaló!" "Mire?!" Ilyen és ehhez hasonló beszélgetések alapján dőlt el anno, hogy lemegy-e a klip az adott TV-ben és műsorban, vagy sem. A véleményem szerint a mögöttes szexuális tartalom éppúgy jelen van a zenénkben, mint a klipjeinkben. Amely nyilván olykor absztrakt módon ölt testet. Itt, ez a kép, szürkületben fotózott templommal és a bong állvánnyal. Igazán remek Anton pillanat. És persze Martin hírhedt Gretsch gitárja... A klip végén pedig már itt van mindenki, karöltve a jövendő-mondó, szerencse-kerékkel. Ismét egy remek jelenet, hátulról fotózva a szerencsekerékkel. Kitéve a vak szerencsének. Haha, pont a 69-en állt meg, jellemző Anton-os húzás. Mi lehetett itt a sztory? Megismerkedem a lánnyal, alakul valami románc, és a végén össze jövünk. A bajusz úgy emlékszem, festet volt. Szerintem annyi idősen talán még növeszteni sem tudtam volna ilyet. Akkoriban próbáltunk a videókban szerepeket, de Anton volt az, aki ezt új szintre emelete. Bíztunk benne, hisz láttuk, hogy a fotóin mindig jól néztünk ki. Tudtuk, bárhogy is lesz, bármilyen hülye is az ötlet, a végén úgy fotózza majd meg, hogy jól fogunk kinézni. Még akkor is, ha amúgy faszfejnek nézünk ki, mindig tudjuk, hogy jópofa faszfejekként jelenünk meg a filmen, haha.

Fletch: A korszak klipjei nem egyszerre lettek felvéve. A 'Behind The Wheel' videót Olaszországban forgattuk, ha jól emlékszem. Itt, az elején erre a vontatósra sem emlékszem, mert többségünk nem is szerepel ebben a jelenetben. A klipben nem is nagyon vagyunk benne igazából, csak a végső jelenetben. Nem kellett sokat játszanunk. Nézd csak, erre a modellre emlékszem, gyönyörű volt. A 'Never Let Me Down Again'-t Dániában forgattuk, és igazán jó visszajelzéseket kaptunk. A rajongók értékelték, hogy különböző videókat, különböző országokban vettünk fel. Az emberek jobban kötődnek dalokhoz, amelyekhez a közvetlen környezetük, országuk valahogy kapcsolódik egy zenekaron keresztül. Már a kezdetektől fogva, a korai időszaktól kezdődően tudatosan figyeltünk erre a dologra. Az emberek szeretik és díjazzák ezt a dolgot - kialakul egyfajta kötődés. Már két perce megy a klip, és szerintem még fel sem tűntünk benne. Persze, nyilvánvalóan, ez amolyan road movie. Na, két és fél perc, és mi, az együttes többi tagja is megérkeztünk. Ott ülünk egy kávézóban. Hát, nem volt túl megerőltető a forgatás, haha. Bármikor újra vállalom, haha. A korszak klipjeit összefűzni, és kvázi megalkotni a 'Strange' kiadványt, vélhetően Anton Corbijn ötlete volt. Valahogy természetes módon összhangban voltak a számok, illetve a vizuális megjelenítésük is. Remek ez a jelenet, hátulról fotózva a szerencsekerékkel. Pont a 69-en állt meg, haha. A kávézó amúgy egy valóságos helyszín volt. Annyira jó nézni ezt a klipet, hogy végül is teljesen elfelejtettem, hogy azért ülök itt, hogy kommentáljam, haha. Jó kis klip!

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr3012052973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása