Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Ma 36 éve jelent meg a Speak And Spell!

2017. október 05. - Szigi.

Vince Clarke: "Az első lemez címe Daniel ötlete volt.Egy beszélő gyermekjátékot hívtak Speak &Spellnek. Sokat vitatkoztunk azon, vajon balhé lesz-e belőle, ha felhasználjuk ezt a nevet, de végül nem volt semmi gáz."

Brian Griffin (fényképész): "Abban az időben egy-egy lemezborító fotója mögött nem volt túl sok koncepció. Nem léteztek még marketingszempontok."

Dave: "Gőzöm sincs, miről szól. Amikor először megláttuk, meg is kérdeztük tőle. Válaszként valami metaforikus hülyeséggel jött elő nekünk –
Briantől ennél többre nem is számíthatsz. Elképesztő egy borító volt. (...) Mi a frászt keres a madár egy nejlonzacskóban?"

Brian Griffin : "Emlékszem, a saját ötletem volt. Nem segített be senki. Nem tudom, miért csomagoltam műanyagba egy kitömött hattyút. Ötletem sincs. Neked van?"

Vince: "Emlékszem, amikor megláttam, csak ámultam."

Daryl Bamonte: "Martin megkérdezte Daniel Millertől: „Tényleg úgy gondolod, hogy felhagyhatunk a polgári foglalkozásunkkal?” Daniel mi mást válaszolhatott volna: „Aha, azt hiszem, most már megtehetitek.”"

Vince: "Azt hiszem, két fellépés között nem nagyon gondolkodtunk a már elmúlt dolgokon. Számomra az utolsó turné ideje alatt kezdett nagyon fárasztó lenni ez az egész..." (a fordítás a Freestate weboldaláról származik)

Daniel Miller: "A 'Speak & Spell' nagyon fontos album volt, mind a Depeche Mode, mind pedig a Mute, mint kiadó számára. Attól a perctől kezdve tudtam, hogy egy kivételes pop formációval van dolgom, hogy először megpillantottam őket, amint a Canning Townban lévő Bridgehouse kocsmában játszottak, 1980 októberében. Egyszerű, de hatásos koncertet adtak, és noha ez még az igen korai szakaszban volt, a dalok átjöttek és a bennük rejlő potenciál látható volt számomra. (...) Talán már azelőtt, hogy az első kislemezt kiadtuk volna, volt valami 'zsongás' az együttes körül, amely az idővel csak nőtt. Tekintélyes ajánlatokat kaptak hatalmas-neves kiadóktól, és örömömre szolgál, hogy úgy döntöttek, a Mute-nál maradnak, még szerződés nélkül is. Szerettünk együtt dolgozni, és bíztunk egymásban. A döntés jónak bizonyult, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a kapcsolat, amely túlélt mindent, és idővel csak elémélyült. A 'Speak & Spell' egy figyelemre méltó bemutatkozó album, amely a világot jelentő deszkákra emelte a zenekart. (a fordítás a HDMFC honlapjáról származik)

Boldog 36. születésnapot, SPEAK AND SPELL!

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8712930639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása