Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

"Újra Budapesten ad koncertet a Depeche Mode!" - az Origo hibáktól sem mentes promóciós cikke a budapesti koncert előtt

2018. január 30. - Szigi.

Tavaly májusi budapesti féllépésük után nem sokkal jelentették be, hogy a most télen folytatódó Global Spiritturné keretében ismét eljönnek Magyarországra, február 2-án, pénteken lépnek fel a Papp László Budapest Sportarénában. Valamiért kedvelik a magyar közönséget, mert 37 éves fennállásuk alatt jó néhány koncertet adta már nálunk.A Global Spirit Tour a Depeche Mode 18. koncertkörútja és a turné tavalyi első felében a csapat jótékonykodott, amit vélhetően most is folytatnak. Együttműködtek a svájci óragyártóval, az Hublot-val, hogy pénzt és figyelmet gyűjtsenek: céljuk, hogy biztonságos ivóvize legyen mindenkinek a világon.

1981-ben indultak (bár vannak források, amelyek 1980-ra teszik az alakulást), és rövidebb kihagyásokat leszámítva végig jelen voltak a zenei porondon, noha kortársaik közül a legtöbben mára már eltűntek a könnyűzene világából. A Mode ez idő alatt 100 millió lemezt adott el, és világszerte több mint 30 millió rajongó előtt játszott.

A Depeche Mode tagjai, Martin Gore, Dave Gahan és Andy Fletcher FORRÁS: ORIGO

A turné mostani, második része sem piskóta. Budapest előtt Milánóban és Prágában melegítenek be, majd szinte egész Közép-Kelet Európát bejárják, Minszkkel, a Balti államokkal és Moszkvával együtt, hogy aztán közép- és dél-amerikai koncerthelyszíneken folytassák, illetve a nyár közepén aztán Nyugat-Európát tarolják le. De közben még a VOLT Fesztiválon is fellépnek júniusban.

A már régóta trióban zenélő kemény mag eredetileg egy ötösfogat volt. Gahanék anno kiegészültek Alan Wilderrel és Vince Clarke-kal. Ez utóbbi azonban még a siker előszobájában hátat fordított a csapatnak, igaz megcsinálta a maga szerencséjét, hiszen megalapította Yazoo nevű formációját, amely a new wave kezdeti szakában legalább olyan húzónév volt, mint a Depeche Mode.

A mostani fellépés gerincét minden bizonnyal Dave Gahan, Martin Gore és Andy Fletcher tavaly tavasszal megjelentetett, nagysikerű Spirit című albuma adja majd. De vélhetően nem fognak hiányozni a közel 40 év legnagyobb Depeche Mode-klasszikusai sem a budapesti fellépésről.

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8913618154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása