Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

28 éve jelent meg az Enjoy The Silence! Alan Wilderrel emlékezünk...

2018. február 05. - Szigi.
- "Teljes egészében Francois Kevorkian felelős a Violator keveréséért, azonban az Enjoy The Silence esetében te a Miller / Flood és Miller / Legg-féle mixeket részesítetted előnyben. Miért? Valóban nem szereted a Kevorkian készítette változatban a gitár hangszínét?"
 - Alan Wilder: "Pontosabban szólva Francois-val együtt kevertük a lemezt. Szerintem nincs túl sok hibája a saját Enjoy The Silence-változatunknak. Jó a gitárhangszín, a teljes hangkép pedig még egy kicsit pezsgőbb – ám Daniel kötötte az ebet a karóhoz, és komolyan úgy érezte, jobban is meg tudná hangszerelni. Beleegyeztünk. Ahogy a kapcsolódó információkban szerepel, 2-3 változat elkészülte után elég jónak találtuk az eredményt ahhoz, hogy kislemezváltozattá nevezzük ki. Daniel nem vitte túlzásba a „nyomulást”, mi meg az eredeti változattal is elégedettek voltunk. Vicces, hogy pont a messze legsikeresebb kislemezünkön lett olyan lapos és unalmas a pergődob hangzása, mint egy még nyúlós állagú tejkaramella-pudingé…"
 
- "Miért nem az Enjoy The Silence videóváltozata került fel a kislemezre és az albumra?"
- Alan Wilder: "Nincs különösebb oka. Többféle intrót is készítettünk a dalhoz."
 
- "Hallva az Enjoy The Silence egyik demóját, feltűnt, mennyire különbözik tőle a végleges változat. Mi döntötte el, hogy egy dalból a demójához hasonló, „sötét és dallamos” változat készül, vagy az albumváltozathoz hasonlóan „optimistább hangvételűvé válik”?"
- Alan Wilder: "Nagyon nehéz lenne erre válaszolnom. Nincsenek kőbe vésett szabályok – hallgass a megérzéseidre, és hagyd a dalt „fejlődni”. Úgy gondoltam, hogy egy tempósabb, „táncos” hangulat jobban illene a számhoz, mint egy orgona-vokál szerkezetű ballada."
 
- "Miért gondoltad az Enjoy The Silence demójának meghallgatása után, hogy jót tenne neki egy kis tempónövelés? Más dalokon is gyorsítottál vagy lassítottál?"
 - Alan Wilder: " - Furcsa, de egyből az a képzetem támadt, hogy Neil Tennant hangja szól a fejemben. Az „All I ever wanted”-refrénkezdetben volt valami hörcsögös… Pet Shop Boys-os beütés. A legtöbb dalunk végleges változatának tempója eltér a demóétól, de ilyen nagy mértékben egyiké sem."
 
-  "Kinek az ötlete volt, hogy az Enjoy The Silence-ből egy 15 perces újrakeverés készüljön (The Quad: Final Mix)? A Sire/Reprise által megjelentetett maxilemez hátoldalán több producer neve is olvasható."
 - Alan Wilder: "Képtelen vagyok felidézni, ki javasolta – leginkább Danielre vall az ilyesmi. Négy ember is dolgozott az újrakeverésén, s azt hiszem, ezekből Gareth Jones emelt ki különböző részleteket, s gyúrta össze őket. Egy kissé túlságosan is „nagyzolós” lett." (a fordítások Zsadányi Zoltán, a.k.a. Kucced munkái, és a Freestate.hu oldalról származnak).
 
Boldog 28. születésnapot, ENJOY THE SILENCE! :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr9613636822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása