Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Az Univerzum hangjai - a Magyar Nemzet cikke a 10 évvel ezelőtti DM koncertről

2020. január 11. - Szigi.

Kerek évfordulónk van ma: pont 10 éve egy hasonlóan fagyos napon Depeche Mode koncert volt Budapesten, a Sportarénában! A fiúk a Tour Of The Universe utolsó turnészakaszán ejtették útba Budapesten, bő fél éven belül másodszor. A kerek évfordulót több bejegyzéssel ünnepeljük! Újságcikkek, turnéblog és korabeli, élménytől átitatott fórum-hozzászólásokkal készültünk mára :)

Elsőként nézzük a Magyar Nemzetben megjelent írást, Varga Orsolya cikkét:

Az univerzum hangjai


Káprázatos koncertet adott a Depeche Mode

Telt házas koncertet adott a Depeche Mode hétfő este a Papp László Budapest Sportarénában. Ismét nem csalódtunk az együttesben, Dave Gahanék csúcsformában voltak és elkápráztatták a 12 500 fős közönséget.
Fél éven belül másodszor lépett fel nálunk a Depeche Mode. Tavaly júniusban 35 ezer ember tombolta végig a szakadó esőben a koncertjüket. Akkor tartottunk attól, hogy elmarad a fellépésük, hiszen nem sokkal azelőtt műtötték daganatos betegséggel a frontembert, Dave Gahant. De szerencsére eljöttek, és fantasztikus koncertet adtak. A mostani fellépésre más színpadképet és dalokat ígértek.

A brit előzenekar, a Nitzer Ebb fellépését követően kezdődött a két Grammy-díjra (a legjobb alternatív album és a legjobb videoklip) jelölt Sounds Of The Universe anyagát bemutató koncert. Az új album dalai - az In Chains, a Wrong és a Hole To Feed, a Miles Away/The Truth Is - mellett sorban jöttek a régi nagy számok is.

Dave Gahan ismét csúcsformában volt, végigpörögte, -táncolta a számokat, egy percre sem állt le. Nem maradhatott el a megszokott elképesztő csípőmozgás sem. Amikor kijött a kifutó végére, és ott félmeztelenül táncolt, a lábainál hevert a közönség. A Walking In My Shoesnál kiengedte a hangját, a hideg futkosott a hátunkon. Majd jött az It’s No Good után a Question Of Time, és az ilyenkor megszokott pörgés a mikrofonnal.

A remekül szerkesztett dalösszeállításban a Precious és a World In My Eyes után jött Martin Gore két száma, az Insight és a Home, amelyek szövegét Dave Gahan vezényletével a közönség egyedül is tovább énekelte. Nagy sikert aratott a Policy Of Truth, az In Your Room és a rendkívül dinamikus I Feel You. Majd jött a nagy kedvenc, az Enjoy The Silence, refrénjét egy emberként énekelte a közönség.

Hagyomány a Mode-nál, hogy koncertjeiket a Never Let Me Down Againnel zárják. Amint most is felhangzott a szám, mindenki táncolt, és Dave Gahan irányításával 25 ezer kéz lendült a magasba. Elképesztő látvány, amint az arénát megtöltő emberek egyszerre mozogtak.

De ezzel nem volt vége a shownak, négy ráadásszámot kaptunk: Martin kezdte a One Caress eléneklésével, majd jött a Stripped és a Behind The Wheel a régi időkből. A koncert lezárására nem is választhattak volna jobb számot, mint a Personal Jesust, szinte szétrobbant az aréna, amikor felhangzottak az első akkordok. Megkaptuk, amiért jöttünk, igazi Mode-koncertben volt részünk.”

Íme a koncertről egy olyan dal, amit azóta se hallhattunk Depeche Mode koncerteken: ez a Miles Away/The Truth Is!

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr9815398160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása