Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Párizs 1 - 10 éves a Tour Of The Universe zárószakasza

2020. január 19. - Szigi.

10 éve Párizsban duplázott a Depeche Mode. Ismét a turnéblogot vesszük elő, először az első estéről:

„A párizsi Bercy sokat láthatta a Depeche Mode-ot az évek során – a 2001-es turnéról készült DVD itt készült, és a közönség mindig az egyik legjobbnak számított.

1 órakor érkeztem és már akkor ott volt a csarnok körül csomó Depeche Mode rajongó – néhányan a sátrakban húzódtak meg, nagyon hideg volt (bár messze nem annyira, mint a legutolsó koncerten Berlinben)

Odabent a dolgok nem mentek valami jól – probléma volt a kábelekkel, a vezetékekkel és úgy általában a berendezéssel. 2 órával el voltunk maradva a menetrendtől, de aztán minden megjavult a végére.

A kapuk valamivel 6 után nyíltak és a rajongók máris rohantak be a csarnokba, olyan közel a színpadhoz, amennyire csak bírtak. A benti, egyre erősödő háttérzenét néha hirdetések szakították meg – vicces volt például, amelyik Hawaii zenei körítéssel szólt, egy elektronikus szett közepén – és ez azért okozott néhány felrántott szemöldököt a keverőasztalon; látszott, hogy azon küzdenek, hogy ez ne ismétlődjön meg még egyszer. Végül minden rendbejött, és a Nitzer Ebb koncert szépen elkezdődött – úgy tűnt, elül a vihar.

9 órakor a Depeche Mode lépett színpadra. A koncertet végig oldalról néztem, és jobban élveztem, mint bármelyik show-t eddig – látni Christian-t dobolni egészen lélegzetelállító volt. Néztem, amit a Stripped-ben művel és eldobtam az agyamat – nagyon sokat ad hozzá a koncerthez. Dave energiája lenyűgöző, teljes erőbedobással énekelt, egyszerűen nem lehetett volna jobb, és látszott, hogy egyszerűen imádja ezt – remélem, a képek, amiket készítettem, visszaadják a koncert varázsát.

A tömeg felért a várakozásokhoz, nagyszerűek voltak – a Home-jam pedig hamar klasszikussá nemesedett. Martin még a Just Can’t Get Enough-ból is játszott bele a gitárján ezen az estén, és a közönség kiabálta is a dalt a ráadások alatt.

Nagy kár, hogy az utolsó turnészakaszon vagyunk, mert az együttes teljesítménye estéről estére javul és nekem megint meg kell változtatnom a kedvenc koncertjeim listáját ezzel a párizsi fellépéssel – mert ez tényleg nagyon jó volt. Nem is tudnék csúcspontot választani – ez maga volt a tiszta tökéletesség. „

Nézzük a koncertről a World In My Eyes-t:

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr9515399486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása