Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Kezek és lábak!

2020. február 05. - Szigi.

Alan Wilder: "Megkértük Martint, hogy a lehető legkezdetlegesebb formában adjon demókat, és az Enjoy The Silence nagyon kezdetleges volt. Különös módon rögtön hallottam a számot a fejemben (a Pet Shop Boys énekese) Neil Tennant énekével - valami az "All I ever wanted" sorban annyira hörcsögszerűen - vagy inkább kisállatszerűen (Pet Shop) hangzott! És akkor felvillant az ötlet az agyamban, hogy remekül működne gyors tempójú tánczeneként. Úgy éreztem, ha egyszerűen a balladai megközelítésben készítjük el a számot, bűnös módon nem aknázzuk ki a benne rejlő kereskedelmi potenciált. Nagyon jó kis dal volt, és valósággal kiáltott azért a bánásmódért, amelyben végül részesült. Azt hiszem, a többiek kicsit gyanakodtak, de kis győzködés után azt mondták: "Rendben, Floodal rakjátok össze, ami szerintetek illene ehhez a számhoz, mi elmegyünk és mikor készen álltok nekünk lejátszani a dalt, visszajövünk." Több számot is így csináltunk a Violator-albumon. Flood és én az alapokon dolgoztunk, mielőtt hívtuk volna Martint, hogy játssza fel a gitárriffet. Ahogy összeállt a szám, azt hiszem, mindenki rádöbbent - még Martni is, aki a legjobban ellenezte a gyors tempót - hogy sláger született". (az idézet Jonathan Miller: Stripped című könyvéből származik)

Az Enjoy The Silence kiadvány összes mixét a Violator hangzásáért felelős Francois Kevorkian készítette. Az első mix a HANDS AND FEET MIX nevet viseli és tulajdonképpen mintha egy meghosszabbított verziója lenne az eredeti dalnak. Majdnem dupla annyi tömör gyönyör tehát :)

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr1215459174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása