Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

"Itt ülök és próbálok valamit mondani" - még a turnéblogger is lesokkolódott Alan visszatérésétől

2020. február 17. - Szigi.

 Még a máskor kissé semmitmondó turnéblog is ékesszólóbb, mint máskor!

"Itt ülök, és próbálok valamit mondani a Royal Albert Hall koncertről. Igen, remek koncert volt. Igen, ez egy szülővárosi koncert volt (ha Basildon határait Kensington-ra is kiterjesztjük). Igen, nemes cél is volt (Teenage Cancer Trust). A végén azonban csak egyetlenegy szó marad, ami teljesen és tökéletesen összefoglalja az estét: és ez a szó Alan.

A koncert napján délelőtt 10 körül érkeztem a Royal Albert Hall-ba, hogy készítsek néhány képet az esemény helyszínéről. Találkoztam Hels-szel, aki elhelyezte a különböző táblácskákat az ajtókon (produkció, öltöző, étkező, stb.). És ahogy láttam azt a feliratot az egyik szobán, hogy "Alan Wilder", 16 évvel a bandából való kiválása után, akkor már tudtam, hogy ez annak a jele, hogy ez a koncert legendás lesz... és az is lett.

Kicsit később jöttem vissza és láttam a hangpróbát. Mivel a turnéból már csak alig fél tucat koncet van hátra, kissé meglepetésként ért, hogy a hangpróbán a banda is részt vett. A turné alatt általában a Crew gondoskodik arról, hogy minden szint megfelelő helyen legyen az eszközökön, mikrofonokon, stb.. Néhány perc múlva feltűnt Martin, Fletch, Peter, Christian - és egy vonós szekció! Ó, ez ó jel! A vonós szekció eljátszotta a One Caress-t, a Home-ot és a Come Back-et (kellemes meglepetés!). Amíg a vonós szekció bekészült, Mr. Wilder elkezett sétálgatni a koncert helyszínén. Láttam, hogy ebből egy történelmi este fog kikerekedni...

Egy idő után Alan is a színpadra lépett és átfutott a Somebody-n, aztán a banda elhagyta a színpadot. Egy kicsivel voltunk 18:00 után. Néhány órával később pedig már hallhattam is az egyik leghangosabb tömeget, akivel csak találkoztam életem során.

A koncert a The Horrors fellépésével kezdődött. A Depeche Mode előtt színpadra lépett a The Who-ból Roger Daltrey és dicshimnuszokat zengett a Depeche Mode-ról, bemutatott egy rövid filmet a Teenage Cancer Trust-ról, majd bemutatta a Depeche Mode-ot, ezekkel a szavakal: "Minden évtized kitermeli a maga ikonjait és néhány közülük sokkal jobban kiállja az idők próbáját, mint más bandák. A színpadon a Depeche Mode!"

A tömeg készen állt egy legendás koncertre és a banda nem is okozott csalódást. A rajongók visítása a vonós szekció alatt majdnem fülsiketítő volt. A tömeg és az együttes jammelése a Home végén nagyszerű volt. De persze semmi sem volt hasonlítható ahhoz a pillanatra, amikor Alan a színpadra lépett. A megdöbbenés, az öröm és a könnyek szinte elborították a közönséget. A tömeg szóhoz se jutott, lenyűgöző volt. És ha ez még nem lett volna elég csoda, a banda nem sokkal később elnyomta a Photographic-ot!

Az afterparty szó szerint egy "Ki Kicsoda" verseny volt a Depeche Mode történelmében. A Mute Records szinte teljes számmal képviseltette magát, de ott volt Ben Hillier, Flood, a legendás JD Fanger, Anton Corbijn és banda majdnem minden családtagja.

Óriási este. Nemes cél. Egy nagy pillanat a Depeche Mode történelmében. Mindenkinek, aki ott volt, köszönjük, hogy eljött, hogy támogassa a Teenage Cancer Trust-ot!"

A teljes koncertfelvétellel búcsúzunk a 10 évvel ezelőtti történelmi Royal Albert Hall-beli fellépéstől, amelyben valóban hallatszik Szilvai Laci kiáltása a Home első soránál :)

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr3615477472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása