Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

"Közönségsiker - Divatos Depeche Mode" - az Esti Hírlap beszámolója az 1988-as Budapest Sportcsarnokos Depeche Mode koncertről

2020. március 10. - Szigi.
A Magyar Hírlap tegnap esti magvas beszámolója után most az Esti Hírlap 1988-as kritikáját olvashatjuk a budapesti Depeche Mode koncertről!
 
"Közönségsiker - Divatos Depeche Mode
 
Az esti forgalomban lelkesen siettünk a koncertre, több mint tízezren voltunk kíváncsiak a Depeche Mode első koncertjére. Felfokozott hangulatban érkeztünk a Budapest Sportcsarnokhoz, a hangszóróban megszólaló rideg hang hamar lehűtötte kedélyeinket; „Az időpont megváltozott, 7 óra helyett 8-ra tették át a kezdést.. Miután nem volt mit tenni, türelmesen várakoztunk a tömegben, figyeltük a boldog jegytulajdonosokat, senki sem tűnt idegesnek, rendre haladt a sor a kapu felé. Mígnem néhány kordonon átjutva hatalmas termetű, angolul beszélő külföldi biztonsági emberek állták utunkat. Kimutatást vezettek az érkezők számáról. Semmit sem bíztak a véletlenre, így aztán nincs vita a nézőszámon. Bizonyára annak is komoly az oka, hogy éppen e koncert ürügyén bevezették a levélexpressz-szolgáltatást, így igyekeznek kiküszöbölni a jegyhamisítást, a visszaélést.
A közönség nem akart csalódni, fekete egyenruhában Depeche Mode zászlót lobogtató lányok és fiúk táncoltak, felfokozott állapotban várták a kezdést. A DM talán azt jelenti a ma generációjának, mint az idősebbeknek annak idején a Beatles vagy a Rolling Stones. S a csoport sikerszériája közel egy évtizede tart, első lemezét még 1981-ben jelentette meg Speak and Spell címmel, a legutóbbit pedig az elmúlt évben dobta piacra (Music for the Masses). Jó néhány ezer eljuthatott Magyarországra, hiszen a közönség együtt énekelte a dalokat az énekessel.
Ebben a zenekarban nincs gitár, dob vagy szaxofon, „csak” billentyűket, komputereket látni. Ma már nehéz szétválasztani a zeneszerzést és a számítóprogram-készítést. Minden lüktet, dobog, ám egy idő után nagyon is egyformának tűnnek a dalok, ezen valamit segített a szép világítás, valamint az énekes hangja, egyénisége. A most megjelent Popcorn arról tudósít, hogy a Depeche Mode nemrégiben bizony komoly üzleti csalódást hozott az NSZK-ban, közel sem voltak annyian kíváncsiak rá, mint amennyire számítottak. Nálunk éppen fordított a helyzet, hiszen néhány éve jókorát bukott Magyarországon, most pedig a látottak alapián kijelenthetjük: népszerűsége az itthoni tinik körében most jutott a csúcspontra."
 
Nézzük meg - ahogy eddig minden évben - a 32 évvel ezelőtti Budapest Sportcsarnokos Depeche Mode koncert teljes felvételét!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr4515506352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása