Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

A Wherehouse-incidens, második rész

2020. március 20. - Szigi.

A Wherehouse lemezboltbeli dedikálást erőteljesen reklámozta a KROQ rádió az esemény előtti héten. Felmerült, hogy akár 10 000 ember is eljöhet az eseményre. Erre a feltételezésre gondolva a KROQ rádió DJ-je, Jim "The Poorman" Trenton élő adásban felhívta Martint néhány nappal az esemény előtt. Martin azt mondta, hogy "elképzelhető egy kis káosz", és nem teljesen kizárt, hogy ha 10 000 ember jelenik meg a dedikáláson, akkor néhányan csalódottak lesznek.

A dedikálás napján a KROQ-FM számos híre személyisége megjelent a helyszínen, a KROQ neves DJ-je, Richard Blade volt az esemény egyik házigazdája és interjúkat készített a bandával, Jim "The Poorman" Trenton pedig filmre vette az eseményeket. Anton Corbijn is jelen volt, és fotói később a The Wherehouse promóciós kazettán jelentek meg, amit később engesztelésül jelentettek meg a be nem jutott rajongóknak.

A Depeche Mode este 9-kor érkezett limuzinnal, és a sikítozó rajongók gyűrűjében tucatnyi biztonsági őr kísérte őket a helyszínre. Eleinte nyugodt és békés volt a hangulat a lemezbolton belül, éles kontrasztként az utcán később történteknek. Az együttest leültették egy asztalhoz néhány Rolling Rock sörrel és nekiláttak a dedikálásnak. Közben interjút készítettek velük. Amikor elmondták nekik, hogy hányan várakoznak rájuk, Gahan azt válaszolta: "Igen, 17 000, hallottuk. Még csak nem is terveztünk ennyit... Azt kérték tőlünk, hogy egy lemezboltban legyen az esemény, ami jó ötletnek tűnt, főleg, amíg nem indulunk turnéra... Egyáltalán nem számítottunk ekkora részvételre."

A lemezboltból sugárzott élő KROQ rádiós adás, és a további los angelesi rádióállomások is lassan hisztériát okoznak a kint várakozó rajongók körében. A tömeg méretét látva sokan rájönnek, hogy nem biztos, hogy lesz esélyük autogramot kérni a bandától. Néhányan elindulnak az üzletbe. A bolton kívül ragadt rajongók a bolt üveglap ablakaihoz nyomódnak, néhányan az üvegajtóhoz préselődnek, és tíz biztonsági őr és a Wherehouse alkalmazottjainak közös fellépése kell, hogy a helyzet normalizálódjon és az ajtókat bezárták.

Este negyed 11-kor a los angelesi rendőrség úgy döntött, hogy a kialakult szituáció nem biztonságos többé sem a zenekar, sem a rajongó számára, és bejelentették, hogy a zenekar nem fogja tudni folytatni az autogramok aláírását. A bandát a lemezbolt egy hátsó helyiségébe kísérték. Természetesen a rendőrség határozata dühös reakciót váltott ki a tömegből. A már a plázába bejutottak dühösen verni kezdték a lemezbolt ablakát. A plázán kívül néhány garatra már felöntött rajongó köveket és sörösüvegeket kezdett dobálni a parkolóépület tetejéről, közvetlenül az üzlet felett. A rajongók a közeli fákra ültek fel, míg mások az újságosbódék és a transzformátorok tetejére ugrottak fel, néhányan pedig autóablakokat kezdtek betörni. Egy Art Cortez nevű rajongó azt mondta, hogy a "tömeg egyszer csak megindult, és egy lány elájult. Olyan volt, mint egy zavargás". A rohamrendőrség legalább 100 főből álló, pajzsokkal felszerelt barikádot alkotott és elkezdték elzárni a környező utcákat. A lovasrendőrök az utcán, a rendőrségi helikopterek pedig felülről ellenőrizték a helyszínt.

A tömeg végül lecsillapodott, és a los angelesi rendőrség két órás szigorú ellenőrzés után végül letartóztatás nélkül elengedte a megszelídült rajongókat. Állítólag hét résztvevő kisebb sérüléseket szenvedett. A Depeche Mode tagjait limuzinon menekítették ki a lemezbolt hátsó helyiségéből. Andy, Alan, Dave és Martin ezután visszatért a szállodába és megnézték az esti híradóban, hogy mi is történt a lemezbolton kívül. Ezt látták:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr1115539222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása