Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

20 éves a Strange Hours kislemez!

2020. április 03. - Szigi.
Ma egy Recoil kislemez felidézésének szenteljük a nap nagy részét: ma 20 éve került a boltokba ugyanis a STRANGE HOURS kislemez! A gyönyörű (és egyben feltűnő) borítójú, citromsárga színű kislemez első kislemezektől szokatlan módon az album megjelenése után jelent meg, de a tartalom abszolút gazdag, mind hanganyag, mint multimédiás szekció tekintetében. A kislemezhez két B-oldalas is tartozik - szigorúan véve az összes Recoil B-oldalas ezen a kiadványon található, hiszen a többi kislemezen csak különböző mixek és verziók találhatók - és a papírtokos kiadványban - kislemezek esetében kissé szokatlan módon - szerepel a két B-oldalas dalszövege is, amelyet a kislemezen akkor láthatunk, amikor kivesszük a CD-t.
 
Vegyük először a Strange Hours-t, amelynek egy remekül megvágott Edit változata szerepel a kiadványon (ugyanez a változat került fel a Selected című best of lemezre, első dalként). A kissé megfoghatatlan hangulatú (és Alan elmondása szerint igentcsak drága) klipről Alan ezt nyilatkozta: "A 'Strange Hours'-hoz készített videóklip is tulajdonképpen arra szolgál, hogy reprezentálja magát az albumot. Tele van különböző tárgyakkal, tárgyakkal amelyek a jég fogságába estek... A szám alapja igen blues-os. És ez az alap van feldúsítva egy kemény ütemmel. A klip tulajdonképpen egy emberről szól, aki elveszít valamit. Valamit, amelynek hiányában bizony gyötrelmes órákat [strange hours] él át és közben furcsa dolgokat művel... Michael Williams [Intro] rendezte a klipet. A filmen megjelenik egy kislány, mintegy a férfi képlékeny memóriájának szülöttje... a férfi által meggyilkolt kislány emlékképe ez." (a fordítás a HDMFC honlapjáról származik).
 
Nézzük tehát ezt a klipet, és aztán ma végigmegyünk a kiadvány többi számán is! :) A főszereplő Alan Wilder és Diamanda Galás!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr115586288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása