Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Egy híres mix és egy nagy rejtély

2020. április 09. - Szigi.

A Violator The 12 Singles Vinyl Box hetedik lemezénél tartunk már, ami a második POLICY OF TRUTH kislemezt takarja. A lemez A oldalán egy híres remix található: a TRANCENTRAL MIX a legendás The KLF változata. A popkultúra örök lázadói látványosan rajta hagyták a nyomukat a remixen: egyrész egyrészt a mix címén (a The KLF stúdiója ebben az időben a Trancentral stúdió egyik legnagyobb slágere ebből az időszakból: Last Train To Trancentral), másrészt pedig a remix második felében található báránybégetést az ebben az évben kiadott Chill Out című lemezükön (sőt, az egyik Last Train Of Trancentral mixben) is elsütötték. A dalban hallható egy hangminta ("I'm not politician, I'm a business man!"), amit egy Bob Hoskins nevű színész mond, aki egy kisstílű gengszert alakít a The Long Good Friday című filmben. Maga a mix még szellősebb, mint a többi Policy Of Truth mix, és talán a sötét hangulat is kevésbé van meg. A The KLF egyébként igencsak megválogatta, hogy kinek készít remixeket: pályafutásuk során csak a Depeche Mode-nak, a Pet Shop Boys-nak és az amúgy a The KLF-hez több szálon kötődő The Moody Boys-nak készítettek remixeket.

És ez az egyetlen mix, amit nem tudok megmutatni - nem tudni, hogy ez is a zeneipart megtrollkodó The KLF műve-e, de a YT-on a Trancentral mix neve alatt a Pavlov's Dub található, és ami még ijesztőbb, hogy a streaming szolgáltatókon is a Pavlov's Dub található meg a Trancentral mix helyett, ami így kétszer szerepel a Spotify-on, Deezeren, Tidalen és a többi streaming szolgáltatón... kemény! :D
chill_out_the_klf.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr5815599898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása