Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Depeche Mode helyett Pet Shop Boys: a nagy The KLF-rejtély

2020. május 07. - Szigi.
Én mindent megpróbáltam! Feltettem egy birka képével a POLICY OF TRUTH (TRANCENTRAL MIX)-et a Youtube-ra, olyan elnevezéssel, hogy "DM POT SHEEP", de még fel se töltöttem, máris törölte a Youtube, szerzői jogi követelés miatt. Persze más mixekkel nem ilyen szőrösszívű (csak annyi a kikötése, hogy üzleti célokra ne használjuk a zenekar tulajdonát), de hát a fenti mixet a THE KLF készítette, a zeneipar esküdt ellenségei, akik miután látványosan kivonultak a popiparból, elégették a pénzüket, és azóta is a legnehezebben felkutatható ex-popsztárok közé tartoznak. THE KLF dalt (1 kivétellel) nem lehet találni semmilyen streaming szolgáltatón, de az igazi trollkodást a Policy Of Truth-tal végezték: noha hivatalosan szerepel a Trancentral mix a Deezer-Spotify-Tidal-Apple Music kínálatában, de valamiért (?) elérték (???), hogy ehelyett a Pavlov's Dub mix szerepeljen ott (hogy aztán a Pavlov's Dubként elnevezett mix is a Pavlov's Dub legyen). Így aztán nem tudom nektek megmutatni ezt a levegős, hangulatos mixet, amelyen a remixelő lázadók látványosan rajta hagyták a nyomukat a remixen: egyrész a mix címén (a The KLF stúdiója ebben az időben a Trancentral stúdió egyik legnagyobb slágere ebből az időszakból: Last Train To Trancentral), másrészt pedig a remix második felében található birkabégetést (innen jött az ötlet a birka képre) az ebben az évben kiadott Chill Out című lemezükön (sőt, az egyik Last Train Of Trancentral mixben) is elsütötték. A dalban elhangzik egy filmrészlet ("I'm not politician, I'm a business man!") a Hosszú nagypéntek (The Long Good Friday) című filmből, amelyben a Bob Hoskins által megformált kisstílű gengszer hangja hallható.
A The KLF egyébként igencsak megválogatta, hogy kinek készít remixeket: pályafutásuk során csak a Depeche Mode-nak, a Pet Shop Boys-nak és az amúgy a The KLF-hez több szálon kötődő The Moody Boys-nak készítettek remixeket. És valamiért (újabb rejtély!) a Pet Shop Boys-hoz készített két mix viszont elérhető a Youtube-on. Következzék tehát a So Hard The KLF-remixe, hogy ha már DM mixet nem tudok mutatni tőlük, tudjak mutatni ugyanebből az időszakból egy hasonlóan remek mixet :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr5615668046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása