Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

THE PLAN, második rész

2020. május 13. - Szigi.
A Robert Marlow által alakított The Plan-ben Vince Clarke mellett Paul Langwith volt a dobos (korábban a The Spurts-ban játszott), és Perry Bamonte volt a gitáros (ő több bandában is játszott, köztük a The Spurtsban is).
 
Paul: "Vince volt a legkomolyabb közöttünk, mi, többiek kissé röhejesen néztünk ki, egyfajta mentségként, hogy hangszereken játszhatunk és vannak bulijaink. Három akkordos punkból jöttünk, majd hirtelen olyan elektro-pop dalokat játszottunk, amelyek nagyon jól strukturáltak és felépítettek voltak".
 
A zenekar Paul lokálisan jól ismert próbahelyiségében gyakorolt.
 
Paul: "Minden hangcucc be volt állítva 0-24-ben, szóval éjjel-nappal odamehettünk gyakorolni. Andy Fletcher jó barátja volt Vince-nek, és ő megjegyezte, hogy hány alkalommal lépett ott fel a The Plan. A szoba közepén volt egy kazettás magnónk. Valójában nagyon sok felvételt készítettünk. Volt néhány igazán jó dalunk. Volt egy dal, amelyet úgy hívtunk, hogy "The Day The Shot The President Down". Minden dalt Vince írt. Nagyon jó popos dalok voltak. Ha egy producer kezébe kerültek volna, talán slágert tudott volna belőlük faragni."
 
A The Plan azt tervezte, hogy 1980 január elsején fognak először színpadra lépni Gary Turner éjszakai bárjában. Paul: "Nagyon készültünk arra a bulira. Szárazjeget és stroboszkópot is béreltünk. De aztán egy héttel előtte verekedés tört ki a klubban és bezárták az egész helyet. És ez a zenekar bukását is jelentette, mivel minden pénzünket a felszerelés kölcsönzésébe és a hangszerekbe fektettük. A pénzünket nem kaptuk vissza és ez teljesen elvette a lelkesedésünket".
 
Paul: "Vince sokkal öntudatosabb volt, mint mi. Látta a jövőképét. Számára a zene egy kiút volt, hogy ne kelljen dolgoznia munkahelyen. És mi tudtuk, hogy nem fogunk vele tartani. És azt hiszem, hogy Vince látta ezt. Tudta, hogy mit akar csinálni, és nem Perryvel és velem akart dolgozni."
 
Vince másképp látja: "Rob és én mindketten együtt akartuk tartani a bandát, de mindkettőnknek hatalmas egója volt. Estéket öltöttünk azzal, hogy fikáztuk egymás lemezeit! Tehát mindenféle zenei kapcsolat köztünk Robbal rövid életű volt. Pedig a The Plan nagy dobásnak készült".
 
Robert viszont pragmatikusabb okot adott meg a zenekar felbomlásának: "El akartunk menni költőnek, vagy szőlőt szedni, vagy Franciaországba, vagy akárhová, csak csináljunk valamit... így több pénzt takaríthatunk meg, hogy még több felszerelést és szintetizátort vegyek. Ott a kocsmában beégtünk, és Vince akkor megosztotta velünk a világmegváltó tervát".
Ez a titkos terv a COMPOSITION OF SOUND volt, ugyanakkor viszont Rob is elindított ekkora már egy másik bandát, amelynek a neve FRENCH LOOK volt...
 
A képen Vince, Robert és két másik barátjuk látható.
 
vince_and_robert.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8615686046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása