Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

French Look

2020. május 17. - Szigi.
A French Look egy szintetizátorbanda volt, ami 1979 végétől 1980 júniusáig létezett. A The Plan-ból már ismerős Robert Marlow alapította az együttest. Miután Vince Clarke inkább megalapította a COMPOSITION OF SOUND-ot, addig Robert bevette a bandába a Norman And The Worms felbomlása után zenekar nélküli Martin Gore-t. A zenekar tagja volt még a nagydarab Paul Redmond is, mivel volt pár szintije és elég erős is volt hozzá, hogy cipelje őket, ráadásul az is vonzó volt benne, hogy mindenkit ismert. Ismerte például a vékonydongájú punk fiút, Dave Gahant, aki néha együtt lógott a French Look-kal.
 
Dave: "Persze, haverok voltunk Paul Redmonddal. Egy igazi tökös punksrác volt Basildonból, világos-narancssárga séróval, amivel mindenkit megijesztett."
 
Gary Harsent viszont a The Vermin-ből elmondta, hogy Paul is ugyanazt az utat járta be, mint Vince és Martin: "Amikor ez az elektro-izé elindult, Paul fejest ugrott bele - vett egy szintetizátort, és elkezdett a barátaival zenélni. Ebben a bandában én már nem kaptam helyet."
 
Martin viszont az új zenekarban végre szintetizátoron játszott, ugyanis Robert kölcsönzött neki egyet két hétre.
 
Martin: "Nagyon élveztem. Akkorra már nagy Kraftwerk-rajongó voltam, és akkor szinte forrongott az elektro-szcéna. Ott volt ráadásul a The Human League, akiknek a korai dolgait nagyon bírtam. Szóval amikor letelt a két hét, visszaadtam a bérelt szintetizátort, és eldöntöttem, hogy vásárolok egyet magamnak."
 
Gore és a French Look kapcsolata nem rettentette el Vince-t, aki szintén megpróbálta megszerezni Martint a Composition Of Sound számára.
 
Vince „Ezért vettük be, mert volt egy szintije, semmi másért. Bizonyosan nem társaságkedvelő személyiségéért! Fletch persze ismerte Martint az iskolából, elkezdtünk próbálni, és elhatároztuk, hogy fel is lépünk.”
 
Martin így tehát egyszerre zenélt a French Look-ban és a Composition Of Sound-ban. Robert: "Martin volt a leginkább muzikális közülünk. Nem hozott dalokat a French Look-ba, de jónéhány kis apróságot, kicsi sorokat beletett a zenébe. Nagyon ügyesen bánt a szintetizátorral és jó füle volt a popzenéhez. Vince-szel össze is vesztünk rajta, hiszen ő a Composition of Sound számára akarta őt kisajátítani, én pedig a French Look számára. Emiatt Vince-szel évekig nem is beszéltünk egymással."
 
Egy napon a French Look néhány tagja a basildoni Woodlands Schoolban próbált és Dave velük lógott. Elkezdték játszani a Heroes-t David Bowie-tól, és és rávették Dave-et, hogy ugorjon be melléjük. A szomszéd próbateremben éppen a Composition Of Sound próbált - legalábbis szeretett volna, mert a srácokra óriási hatást gyakorolt a másik helyiségből áthallatszó kemény, durva énekhang. Dave később bevallotta, hogy akkor többen is énekeltek, de amikor Vince megkérdezte tőle, hogy őt hallották-e, egyből rávágta: "Persze, én voltam az!"
 
És most ugorjunk 37 esztendőt, hogy ezt a bizonyos David Bowie feldolgozást, a Heroes-t hogy énekli ugyanő 2017-ben...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr2615702112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása