Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Composition Of Sound, második rész

2020. május 20. - Szigi.
A Composition Of Sound 1980 márciusában tehát háromtagú zenekar még, Vince Clarke, Andy Fletcher és Martin Gore alkotják. Többször felléptek a Woodlands School ifjúsági klubjában. Egy márciusi alkalom az első feljegyzett próba, egy jótékonysági előadáson a suliban: bár koncert helyett talán inkább "ruhapróbának" nevezhetjük. Elképzelhető, hogy ez még nem volt tervezett esemény, hanem egyfaja "hé, akartok játszani egy osztálynyi gyerek előtt?" - féle alkalom volt ez.. Mindenesetre előfordult, hogy ezt az eseményt említik meg a Depeche Mode legelső indulásának.
 
Martin 1981 februárjában (alig egy évvel azután tehát, hogy vett egy szintetizárort és csatlakozott a French Look-hoz és a Composition Of Sound-hoz) ezt állította: "A Depeche Mode 1980 márciusában alakult és első fellépése a Woodland School-ban volt, egy tinidiszkóban - de a klasszikusabb ízlésű fiatalok inzultálták őket".
 
Andy Fletcher 1985-ben ezt nyilatkozta a No. 1 magazinnal: "Martin, Vince és én összeálltunk és elkezdtünk próbálni a Woodlands Ifjúsági Klubban. A legkorábbi Depeche dalok, mind például a Photographic itt születtek. Játszottunk egyszer egy fellépést 9 éves gyerekeknek. Imádták a szintiket, amik akkor újdonságnak számítottak. A gyerekek koncert közben feljöttek a színpadra és csavargatták a gombokat, amíg mi játszottunk. "
 
Martin Gore 1985 áprilisában ezt nyilatkozta a The Saturday Picture Show-ban: "Igen, Andy iskolájában játszottunk, valamifajta ifjúsági klubban. De basildonban egy másik ifjúsági klubban is játszottunk. Ez volt az első két fellépés, amit adtunk".
 
A legrészletesebb interjú Andy Fletcher-rel és Dave Gahannel a BBC rádióban volt 1982-ben:
 
Riporter: - Szóval megvannak a régi felvételeitek szalagon?
Fletch: - Igen. Amikor elkezdük a Depeche Mode-ot, Basildonban játszottunk néhány helyen, még Dave csatlakozása előtt és tök jó volt. Az egyik helyen 7 ember és 10 játékmackó előtt jtászottunk. És beöltöztünk...
Dave: - ...pizsamába (kuncog).
Fletch: - Pizsamába, igen. Jót nevettünk. Még megvan most is a koncert felvétele. Sok koncertet adtunk így az emberek háza körül, az utcán.
Riporter: - Akkor ez volt az első koncertetek?
Fletch: - Nem, az első IGAZI koncertünk máshol volt, de az is vicces volt
Riporter: - Amikor azt mondod, hogy "igazi", akkor arra gondolsz, hogy ezért már fizettek is nektek?
Fletch: - Nem, nem fizettek, szívesség volt. Akkortájt szívességként játszottunk ebben az ifjúsági klubban. A vicces az volt, hogy a gyerekek soha nem láttak még szintetizátort előtte és csak csavargatták a gombjainkat...
Riporter: - És azt gondolták, hogy a gombok villogni voltak? vagy ilyesmi?
Fletch: - Hát igen. Elég kicsi szintetizátorok voltak. Elég vicces volt a szituáció."
 
Nézzük meg akkor ezt a nagyon korai Photographic-ot - már Dave hangjával:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr6115706416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása