Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Holnap jelenik meg a Spirits In The Forest kiadvány - gondolataim elöljáróban

2020. június 25. - Szigi.
Több halasztás után tehát holnap kerül a boltokba a SPIRITS IN THE FOREST címet viselő új Depeche Mode kiadvány. A koncert és a film teljes anyagát Anton Corbijn rendezte. A kiadvány mind CD/DVD, mint CD/BluRay DVD formátumban elérhető.
 
A kétlemezes filmanyag első lemezén a Spirits In The Forest című koncertfilm látható. A tavaly november 21.-én bemutatott, 6 rajongó történetét és Depeche Mode-rajongását bemutató film fogadtatása meglehetősen vegyes volt a rajongók részéről. Az 1 óra 22 perces filmhez nem kapcsolódik bónusz anyag, és szintén nincs semmi plusz matéria a második lemezhez sem, amely a turnézáró, berlini Waldbühne-ben felvett koncert teljes felvételét tartalmazza. Noha korábban megszokhatuk, hogy bónusz formában rákerül az "előző este" anyaga is a kiadványra (a koncertkiadványokat 2001 óta mindig olyan helyszínen veszik fel, ahol két éjszakát játszik a zenekar, eltérő setlisttel, és a másik éjszaka eltérő setlistje általában bónusz anyag szokott lenni), ezúttal erről le kell mondanunk. Még egy "egyéb bónusz"-t sem kapunk, ami a legutóbbi Live In Berlin kiadványon a Condemnation és a Judas zártkörű prezentálása volt Peter Gordeno-tól és Martintól. Nagy kár, hiszen itt a "másik este" (azaz a turné utolsó előtti koncertjén) nem kevesebb, mint 10 (!) olyan dalt játszottak, amit a második este nem - így ezek nem fognak felcsendülni a kiadványon. A legnagyobb meglepetés talán az In Your Room kimaradása, hiszen az emlékezetes koncertvetítéssel kísért, végre-valahára albumverzióban előadott dal a turné minden egyes korábbi előadásán felcsendült, így viszont lemarad a kiadványról. A Home is kimarad az feledhetetlen közönségénekeltetésével, illetve a Barrel Of A Gun végén Dave Grandmaster Flash-rapbetétje is többé-kevésbé feledésbe merülhet. Olyan további, a turné elejét meghatározó dalok is lemaradnak a kiadványról, mint a Somebody, a Wrong, a Corrupt, a So Much Love, az I Feel You, az A Question Of Lust, vagy éppen az A Question Of Time. Vérmérséklet kérdése, hogy ki melyik dalt hiányolja legjobban...
 
A videókiadványhoz dupla CD is társul, ami az utolsó este felvételét tartalmazza. A felvétel így erősen a "turné végi setlistet" tükrözi, bár néhány korábban ejtett dalt meg pont előszedtek a fellépésre (Heroes, Poison Heart, Where's The Revolution). A kiadvány legnagyobb meglepetése a Martin-dalok lesznek: nem hittük volna egy turnéval ezelőtt (vagy akár ennek a turnénak az elején), hogy a Martin-dalok közül pont a Music For The Masses két közönségkedvence, a The Things You Said és az I Want You Now kerül fel a koncertkiadványra. Ez utóbbi dal ráadásul különleges helyet foglal el a Depeche Mode koncertrepertoárjában: a "saját" turnéján, a Music For The Masses Touron nem játszották, azóta viszont három turnén is felcsendült, ráadásul három különböző verzióban: a World Violation Touron akusztikus változatban, az Exotic Touron Alan Wilder emlékezetes "trip-hopos" verziójában, a mostani koncertsorozaton pedig Peter Gordeno zongorás átiratában. A Live In Berlin kiadványról ismétel - többek között - a lassan újkori koncertklasszissá avanzsálódó A Pain That I'm Used To, és némi meglepetésre ismét felkerült a Just Can't Get Enough is, zárószámnak, pedig a turné elején Dave leszögezte, hogy ez a dal nem lesz a Global Spirit Tour-on, és a 130 koncertből mindössze 14-szer játszották. Szerencsére a turné olyan csúcspontjai, mint a Cover Me, a Useless, a Heroes, a World In My Eyes az Everything Counts és a Stripped felkerült a kiadványra, mint ahogy itt vannak a kimaradhatatlan slágerek is (Precious, It's No Good, Walking In My Shoes, Enjoy The Silence, Personal Jesus, Never Let Me Down Again).
 
Összességében mindenképpen érdekes kiadvány elé nézünk, bár a bónusz anyagok hiánya és a papírtokos/lemezcsúsztatós megoldás (valamint a "már-megint" szürke, elég ötlettelen borító) csempész némi keserű szájízt a kiadványba.
 
A dallista még egyszer, emlékeztetőül:
 
CD 1:
1. Intro (Cover Me)
2. Going Backwards
3. It's No Good
4. A Pain That I'm Used To
5. Useless
6. Precious
7. World In My Eyes
8. Cover Me
9. The Things You Said
10. Insight
11. Poison Heart
 
CD 2:
1. Where's the Revolution
2. Everything Counts
3. Stripped
4. Enjoy The Silence
5. Never Let Me Down Again
6. I Want You Now
7. Heroes
8. Walking In My Shoes
9. Personal Jesus
10. Just Can't Get Enough
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr5615905086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása