Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Live Spirits, tizenharmadik rész: Stripped

2020. július 24. - Szigi.

Az Everything Counts hosszas közönségénekeltetése után szinte mintha véget is érne a főprogram, de aztán haladunk tovább egy kissé elgondolkodatóbb dallal, ez pedig a STRIPPED! A dal néhány más dalhoz hasonlóan (pl. It's No Good, Wrong) szintén a Tour Of The Universe után tért vissza a setlistbe (a Delta Machine Touron mindössze egyszer volt), és a Global Spirit Touron mindössze az első Waldbühne-esten nem játszotta a zenekar. A 101 kultikus dala az elmúlt években kevésbé tartozik a koncert csúcspontjai közé, és itt is inkább pihenődalnak számít az Everything Counts után. Dave visszaballag a színpadra, és Christian-nal együtt törölköznek. Martin játsza a legendás szintidallamot, miközben Dave széttárt karral áll a közönség előtt, majd az ujjával számolja a szintidallamokat. Christiant látjuk ismét a dobok mögött zsonglőrködni, majd Dave kezd énekelni. A "take my hand" résznél a kezét nyújtja. A refrénnél nagyon erősen hallatszik a közönség éneklése, miközben Christian dobolása kicsit túlgondoltnak tűnik. A második refrént már csak a közönség énekli. A "let me hear you make decisions without your television" résznél Dave a tenyerével okostelefonokat imitál. Jön ismét a szintirész, Dave pedig a gatyája szárát felhúzva mozog lassan a dal ritmusára. A dal ezzel a kellemes ringatózással ér véget, igen kevés színpadi fénnyel.

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr3716043164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZeroHero 2020.07.24. 09:26:09

Sajnos ez a mélypont és nem is feltétlenül az előadásmód miatt (Bár Christian élő dobjai csak ártanak ennek a dalnak), hanem ahogy lemezre került. A szám a végére menthetetlenül szétesik: egyes hangok késnek, ahogy Martin vokálja is, nem tempóra szólnak, a lecsengésnél még azt is hallani, hogy szintirészek duplán, de elcsúszva szólnak. Fogalmam sincs mi történt, de a blu-ray verzió ráadásul még lassabb is lett, azaz még vontatottabb. Nem akartam hinni a fülemnek! Őrületes baki egy ekkora névtől!
süti beállítások módosítása