Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

2001 legnagyobb klubslágere

2021. április 23. - Szigi.
Fletch: A 'Dream On' munkálataival kezdődött a folyamat. Talán egyike volt ez az első új számoknak, amelyet Martin megírt. Ezzel együtt, úgy érzem, a dal jól definiálja magát az egész albumot is. A szám tulajdonképpen nem más, mint egy elektromos ütem találkozása néhány blues-os, akusztikus gitárfutammal, amelyet egy igazán jól eltalált szöveg egészít ki a maga megkapó refrénjével. Örülök, hogy ezt a dalt vettük fel először és hiszem, hogy nagyban segített kijelölni az albumon hallható pozitív irányvonalat. (a fordítás a HDMFC honlapjáról származik).
 
A Dream On maxi második CD-jén az első dal a DREAM ON (BUSHWACKA TOUGH GUY REMIX). A mix készítője az ekkortájt népszerűsége csúcsán lévő Layo & Bushwacka! név mögött rejtőző DJ páros, Layo Paskin és Matthew Benjamin volt. A mix egyszerű klubremix, house alapütemmel, némi ürességgel, kissé szomorkás hangulattal - és hatalmas népszerűséggel: 2001 egyik legnagyobb klubslágere lett ugyanis a dal szerte a világon. A DJ-k ugyanis - miután az előző két DM lemez kislemezes mixei között kevés volt, ami az ínyükre volt - keblükre ölelték újra a zenekart, és 2001 nyarán-őszén lépni sem lehetett a Dream On-I Feel Loved-Freelove remixektől. Nemcsak a nagylemez (az Exciter) lett tehát populárisabb, hanem a mixek egy része is (de messze nem az összes!). A mix népszerűségére jellemző, hogy a második DM remixválogatás, a Remixes 2 81-11 első számának tették meg (kisebb érdekesség, hogy az egylemezes verzión egy rövidebb változat szerepel, a háromlemezesen viszont ez):
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr5016510134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása