Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Dave Clarke keménykedik

2021. április 23. - Szigi.
Mark Bell: "A "Dream On" két fő gitársávból áll. Az elsőhöz nejlonhúrokat használtunk, a második vonalhoz pedig acélhúrokat. Mindkét sávot nagyon közel vettük fel a mikrofonhoz, hogy sok zajt és egyfajta különleges "pumpaeffektet" kapjuk. Ha nagyon halkan játszol akusztikus gitáron, akkor sok furcsa hangot és zajt kapsz, amitől szinte elektronikusan hangzik. Volt tehát egy gitársávunk a megfelelő groove-val, és úgy dolgoztunk vele, mintha egy loop lenne. A másik vonalat a PlugIn Vocalignnal állítottuk be. Olyan volt, mint egy élő előadás, de nagyon feszes időzítéssel." (a DM Live Wiki oldalról fordítottam)
 
2001-től a vinylek szűk évtizede következett a Depeche Mode diszkográfiájában: az Európában kapható 12''-esek közül egyetlen háromszámos kiadvány jelent mindössze meg. Ennek első dala a már ismert Bushwacka Tough Guy mix volt, a második pedig a DREAM ON (DAVE CLARKE REMIX). Ez élesen eltér a már ismert Acoustic Version-tól: kőkemény dobokkal indul és ezzel a szigorú, meglepően felpörgetett tempóval megy tovább. Talán az egyik legkeményebb DM remix ez - és messze nem a legjobb.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr2416510472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása