Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Rejtély Kansas Cityben, 15 éve

2021. május 10. - Szigi.
De hát mi a fene is történt ma 15 éve Kansas Cityben? A Starlight Amphitheaterben tartott koncerten történteket ugyanis különös, néha nehezen hihető magyarázatok követték. És mivel a Live Here Now koncertfelvétel erről a koncertről sosem látott végül napvilágot (pedig ez a koncert is rögzítésre került), így kétséges, hogy valaha is megtudunk valamit a különös koncertmegszakításról.
 
A tények: a zenekar remek formában kezdett, de aztán néhány szám után a dolgok rosszabbra kezdtek fordulni. A jelen lévő rajongók szerint egyszerre kezdett Dave hangja romlani és - talán a fülese hibája miatt - egyre kevésbé tudott koncentrálni az éneklésre. A Stripped-et egyszer (egyes állítások szerint kétszer) újra kellett kezdeni, és Dave elkezdte összevissza keverni a dalszöveget, majd inkább a közönséggel énekeltette végig a dalt. Ezután következett a menetrend szerinti Martin blokk (Home és It Doesn't Matter Two), majd elkezdődött az In Your Room, de néhány taktus után leállt, mivel Dave nem tért többé vissza a színpadra. Azonnal elkezdődtek a találgatások, hogy mi történhetett.
 
Mindenesetre a banda megpróbált kármenteni: Martin azon melegében eljátszotta a Leave In Silence-t (vicces módon, az In Your Room kivetítésével), majd némi tanácstalanság után jött az A Question Of Lust és a Somebody, majd további türelmet kérve a közönségtől a Damaged People. Kissé ironikusan ezzel a dallal zárult a fellépés (talán még a setlisten amúgy szereplő Shake The Disease is belefért volna, de persze így is nagy dolog volt Martintól és Peter Gordenotól ez a "ráadáskoncert"). Alig 50 perccel a kezdés után tehát véget is ért a Depeche Mode koncertje Kansas Cityben. Andy a végén zavartan jelentette be, hogy vége a koncertnek, majd lerohant a színpadról.
 
Az, hogy mi történt, nagy kérdés. Több rajongó máig állítja a Youtube videó alatt is, hogy jelen volt, és "Dave be volt állva mint az állat". A színpadra lépő turnémenedzser bejelentése elég homályos volt ("nem tudjuk folytatni, mert eltűnt a középső emberünk"), majd Andy lépett a mikrofonhoz és elmondta, hogy Dave "egészségügyi beavatkozásra szorul". Sokan arra tippeltek, hogy a korábbi mexikóbeli koncerteken utolérte őt a "Montezuma átka", azaz a hasmenés; ráadásul a születésnapja utáni koncerten történt mindez (talán hosszúra nyúlt az ünneplés?).
 
A DM hivatalos bejelentése aztán egy új verzióval szolgált, amivel nekünk is be kell érnünk: "A depeCHe MODE lemondani kényszerült ma esti fellépését Chicagoban, illetve a tegnap esti előadást Kansas City-ben is a vártnál korábban fejezték be, mivel az énekes, Dave Gahan gégegyulladást kapott. A zenekar őszintén sajnálja a történteket, elnézést kér a rajongóktól, illetve köszöni azok hosszú távú támogatását. Sajnálatos módon, a depeCHe MODE le kényszerült mondani ma esti koncertjét (május 11., csütörtök) az Allstate Arénában, Chicagoban, mivel Dave Gahan gégegyulladást kapott. Miután ma délelőtt egy chicagoi orvoshoz fordult, a medikus javaslatára lemondta a koncertet hangszálai pihentetése érdekében. Jelen pillanatban, pótlólagos koncert nincs betervezve már csak az együttes szoros turnémenetrendje miatt sem, jóllehet a menedzsment keresi a lehetőséget. A chicagoi koncertre szóló jegyek a vásárlás helyén visszaválthatók. Sajnálatos módon, a probléma miatt, a tegnap esti koncertet –amely a Starlight Amphitheatre-ben volt, Kansas City-ben– is a vártnál korábban be kellett fejezni. Három mexikói fellépés után, Gahan hangja nagy megpróbáltatásnak lett kitéve a koncert közben, az aréna szokatlanul hideg hőmérséklete miatt. Egyórányi koncert után, miután a Martin Gore által énekelt dalok blokkja véget ért, Gahan képtelen volt visszatérni a színpadra, lévén elvesztette hangját. Gore a következő 25 percben saját maga énekelte el néhány dalt. A depeCHe MODE őszintén sajnálja a történteket, elnézést kér a rajongóktól Kansas City-ben és Chicago-ban egyaránt. Illetve köszöni azok hosszú távú és elkötelezett támogatását. A depeCHe MODE soron következő koncertje május 13-án, szombaton lesz New York városában, a Jones Beach Amphitheatre-ben." (a fordítás a Freestate.hu weboldalról származik)
 
Tehát nemcsak ez, hanem a következő fellépés is elmaradt, a diagnózis gégegyulladás és az ok a mexikói aréna túl hűvös hőmérséklete (?). Elfogadhatónak tűnik, bár nekem nagy álmom, hogy egyszer a DM tagjai őszintén vallanak (pl. egy könyvben) a zenekarban töltött éveikről, és akkor ez a 15 évvel ezelőtti rejtély is megoldódik :)
 
Itt van egy elég rossz minőségű felvétel a Martin-blokkról - sajnos a Damaged People-ről nem, mivel a felvételt rögzítő rajongó bejelenti, hogy ki kell mennie a vécére :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr2916527782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása