Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Nem is Vince Clarke írta a New Life szövegét?

2021. június 13. - Szigi.
És az megvan, hogy állítólag nem is Vince Clarke írta a New Life szövegét? Legalábbis tavaly nyáron robbant a bomba a Facebook-on, ahol Vince Clarke egyik unokatestvére, Adam Spector a következőket állította:
 
"A bátyám, Paul Spector írta ennek a dalnak a szövegét. Nem akart és nem is kapott érte semmilyen elismerést. Egészen tisztán emlékszem, hogy Vince "kölcsönvette" tőle. A dalszöveg egy kínai filozófusról szól. Olvastam erről a dalról egy Depeche Mode könyvben, és minden szó igaz volt róla, kivéve, hogy ki írta. Vince legmagasabb végzettsége faipari szakmunkás, a bátyámnak pedig a londoni King's College-ban szerzett mesterdiplomát filozófiából. Vince nem tudná megmagyarázni, hogy miről szólt azon kívül, amit Paul mondott neki. Visszakértem Vince-től az eredeti, megírt szöveget, de azt mondta, hogy elvesztette."
 
Néhány héttel később Adam Spector feltöltötte a YouTube-ra a "New Life" egy változatát (ez azóta nem elérhető, de egy másik link igen), és a leírásban ismét azt állította, hogy a dalszöveget a bátyja, Paul írta, a zenét pedig Vince Clarke szerezte. Adamet később megkereste a DM Live Wiki szerkesztősége, hogy tisztázzák a dolgot, és Adam elmondta, hogy a kérdéses felvételen ő énekel, Vince pedig billentyűs hangszereken játszik.
 
Susan Ryder Paget, aki Vince Clarke-kal együtt játszott a No Romance In China zenekarban, a Facebookon kommentben erősítette meg, hogy felismeri Vince hangját, aki a felvétel elején beszél, továbbá az az érzése, hogy a dal végének zenei megoldásai Vince Clarke akkori billentyűs játékstílusára jellemző.
 
Itt a link, amelyen meghallgatható a korai New Life-verzió, még a No Romance In China felállásában. Őszintén szólva eléggé illik a felvétel a No Romance In China-ról visszaemlékezésekre (lassabb, Cure hatásokat mutató zene).
 
Érdekes lenne Vince Clarke véleményét is megismerni erről, hiszen így ez egy "külsős" által írt dalszöveg lenne, ami a Depeche Mode-től merőben szokatlan...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr5216592436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása