Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Az első külföldi DM koncert, 40 évvel ezelőttről

2021. július 25. - Szigi.
Ma 40 éve lépett fel először a Depeche Mode az Egyesült Királyság területén kívül. A helyszín Hollandia, a Hága melletti Zuiderpark, a DM pedig Check The Computer és a legendás Tuxedomoon között játszott (egy dal ez utóbbi csapattól: In A Manner Of Speaking ;) ).
 
A DM Live Wiki a koncertfelvétel mellett kiválóan összeszedte a fellépés érdekességeit. A legemlékezetesebb talán az a pillanat, amikor a 'Sounds Of The Universe' boxset DVD-n található dokumentumfilmben Martin Gore rábukkan egy plakátra erről a koncertről, és a következő párbeszédet folytatja Daniel Millerrel:
 
"Daniel: Ez volt az első koncert az Egyesült Királyságon kívül, ugye? Ahol azt mondták, hogy 30.000 [ember] vagy valami ilyesmi lesz?
 
Martin: Igen. Daniel azt mondta nekünk, hogy "ez 30.000 ember, el kell jutnunk egészen Hollandiáig".
 
Daniel: Az egy fesztivál volt.
 
Martin: Igen. És volt vagy 300 ember. És a fele velünk jött, mert azt hitték, hogy valami hatalmas fesztiválra jönnek Hollandiába!"
 
Deb Danahay 2013-ban írt az Electronic Sound magazinnak:
 
"A Zuiderpark színpada egy szigeten volt. Egy vizesárok vette körül, és csak egy kis hídon keresztül lehetett megközelíteni. A rendezvény headlinere a Tuxedomoon volt, egy kaliforniai kísérleti new wave zenekar, akik Hollandiában és Belgiumban is nagyon népszerűek voltak. Ők voltak Andy Fletcher kedvenc zenekara is, és emlékszem, hogy Fletch nagyon izgatott volt, hogy a Depeche osztozik velük a színpadon. Szép napos idő volt, és a koncert zökkenőmentesen zajlott. A zenekar nagyszerű fogadtatásban részesült, mivel korábban már számos holland rajongót sikerült szerezniük"
 
Swie Tio 1981-ben interjút készített a zenekarral az 'OOR' holland magazin számára. 2007-ben egy kedves anekdota jutott eszébe:
 
"Kérdés: Van valami vicces anekdota a karrieretekből?
 
Swie: A Depeche Mode régen [1981-ben], amikor még nem voltak olyan nagyok, a hágai Zuiderparkban játszottak. Volt egy szabadtéri színház a park közepén, előtte egy kis tóval, mögötte pedig a közönség állhatott/ülhetett. Nyilván ez egy szuper szép helyszín. Mielőtt a Depeche Mode elkezdett volna játszani, interjút készítettem a zenekar két tagjával. Egy idő után már kezdtek kicsit nyűgösek lenni, és azt javasolták, hogy menjünk sétálni a Zuiderparkba. Séta közben készítettük el az interjút. Annyira élénk volt a beszélgetés, hogy egyáltalán nem figyeltünk arra, hogy merre megyünk, és, hát igen, jól sejted, teljesen eltévedtünk. Ez nem volt túl jó, mivel a Depeche Mode-nak el kellett mennie fellépni. Nem voltak járókelők, akiket láthattunk volna. Csak olyan emberekkel találkoztunk, akiknek fogalmuk sem volt, hogy hol van a színház. Végül túl későn érkeztünk, és a zenekar tagjainak rohanniuk kellett, hogy időben színpadra tudjanak lépni."
 
Itt pedig a teljes koncertfelvétel a DM Live Wikiről, a zenekar első "külföldi" fellépéséről:
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr4516637656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása