Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Brightoni duplázás, negyven éve

2021. augusztus 02. - Szigi.
40 éve Brightonban lépett fel a Depeche Mode. Két koncertet is adtak ezen a napon; az egyik a délután 5 és este 8 órakor. Van felvétel is, nem egyértelmű, hogy melyik koncertről - a délutáni fellépés valamivel esélyesebb.
 
A DM Live Wiki (ahonnan a koncert letölthető) összegyűjtött néhány emléket a koncertről. Két Facebook kommentelő és Dave emlékei következnek a koncertről:
 
Nick Linazasoro (FB): "A matinékoncert a fiatalabb rajongóknak szólt, az esti pedig az idősebbeknek. Szerencsére mindkettőt elcsíptem. A bal oldali ajtón belépve az ember besétált, és a színpad máris előtted volt, kissé jobbra. Közvetlenül jobbra volt a bárpult néhány székkel és asztallal. És atyaég, a legtávolabbi jobb oldali asztalnál ült a zenekar három tagja (Martin Gore nélkül) a barátnőjükkel. Ott álltam mögöttük, és akkor Dave Gahan barátnője véletlenül megütötte Dave jobb karját, és mivel pont ott álldogáltam, Dave hozzám fordult, és azt mondta: "Ó, bocsánat!" - király volt! Fletch és Vince dedikálta a jegyemet. Ez bearanyozta a hónapomat! Amennyire emlékszem, mindkét szett pontosan ugyanolyan volt, kivéve, hogy az esti előadás végén hozzáadták az Everly Brothers 'The Price Of Love' című számát, amit szerintem soha nem adtak ki! Mindkét alkalommal a 'Television Set'-el kezdték a szettet, amit szerintem szintén nem adtak ki. A valaha volt egyik legjobb koncert!"
 
David McLean (FB): "Azt hiszem, ez volt az a koncert, ahol elromlott a dobgépük szalagja." (ha ez igaz, ez valószínűleg az esti koncerten lehetett, mivel ezen a felvételen ennek nincs nyoma)
 
Amikor 1983 augusztusában Dave Gahan-t megkérdezték az eddigi legkínosabb pillanatáról, Dave ezt válaszolta:
 
"Egyszer a brightoni Jenkinsonsban kidobtak az öltözőből ruha nélkül, csak a nadrágomban, és a koncert kellős közepén találtam magam. Dörömböltem az ajtón, és ott volt egy csomó ember, aki autogramot kért tőlem. Egy idő után visszaengedtek."
 
Íme a teljes audio koncertfelvétel:

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8516646404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása