Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Küzdelem az elemekkel, első rész - 2001, Hamburg

2021. szeptember 08. - Szigi.
És akkor a rengeteg Just Can't Get Enough után jöjjön ismét egy kis Exciter Tour, annak is a hideg, esős ősz eleji időszaka. Szeptember első 2 hetében csaknem az összes DM koncerten esett az eső, amely ráadásul nagy hideggel és hatalmas széllel is párosult. Ma 20 éve Hamburgban küzdöttek az elemekkel az együttes tagjai és a közönség. A When The Body Speaks előtt Dave így szólt a tömeghez: "ha mindannyian imádkozunk, talán eláll". Ez volt mindmáig az utolsó koncert, ahol játszották az I Feel Loved című dalt.
 
Nichelle Carlson is fagyoskodott a turnénaplóban: "Hamburgban nem is az eső volt nagyon rossz, hanem a hatalmas szél. Néha elállt, és akkor hét ágra sütött a nap, de 10 perc múlva újra szakadt az eső.... a koncerten pedig már végig esett. Az MTV is jelen volt, és lefilmezte a srácokat, valamint a stábunk egy részét. Természetesen Jez szórakoztatta őket, megmutatta nekik Martin gitárjait, poénkodott - ő lehet a legviccesebb ember a világon! A hangpróbán elég ijesztő dolog történt: az egyik hangszóró a hatalmas szél miatt lezuhant - és arra gondoltunk, hogy ha ez a hangpróba alatt megtörtént, akkor könnyen megtörténhet a koncert alatt is. Ekkor már a süvöltő szél és a hatalmas eső miatt azon gondolkodtunk, hogy lemondjuk a koncertet. És ha az eső még erősebb lett volna, és még több kárt okozott volna, szerintem meg is tettük volna. De szerencsére a közönség csodálatos volt, és a sok eső és az átázottság ellenére úgy tűnt, hogy élvezték a koncertet. Tényleg őrület volt, mert az elején kint voltam a keverőpultnál a tévéstábommal, és amikor a harmadik dal alatt kimentünk onnan, és próbáltunk hátrafelé kijutni a tömegből, úgy éreztem, mintha mérföldeket gyalogoltunk, de még mindig nem hagytuk el a tömeget. Az emberek olyan messzire álltak a füvön, hogy hihetetlen, és egy bizonyos ponton túl már csak hatalmas hangszórókon hallatszódott a koncert. Ezek az emberek nyilvánvalóan még távolról sem látták a zenekart, mégis a fantasztikusan érezték magukat, csak a zenét hallgatva és táncolva. Nagyszerű látvány volt."
 
Itt a koncert teljes felvétele:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr6016682720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása