Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

15 éves a The Best Of Vol. 1!

2021. november 13. - Szigi.
Ma 15 éve jelent meg a THE BEST OF VOL. 1 címet viselő válogatáslemez! A 18 számos CD kiadvány DVD-vel együtt is megvásárolható volt, sőt, ebben az időben elérhetővé vált egy THE BEST OF REMIXES címet viselő remixcsomag, amely a címe ellenére új mixeket tartalmazott. Ezen a hétvégén ezzel a kissé feleslegesnek tűnő, ám érdekességeket rejtő kiadvánnyal fogunk foglalkozni.
 
A Best Of-ra 18 dalt válogattak: noha a "best of" cím arra utalhat, hogy a legjobb dalokat tették fel a válogatásra, egyértelműen csak a kislemezek közül válogattak, azok közül is minél szélesebb spektrumot igyekezvén felölelni. Egyetlen időszak hiányzik, mégpedig a Black Celebration-korszak: a Stripped és az A Question Of Time mellett pedig még a Behind The Wheel, a Policy Of Truth, a World In My Eyes, az In Your Room, a Barrel Of A Gun vagy a Freelove dalokat lehet megemlíteni, mint nagy hiányzók (a Speak And Spell viszont például két dallal is szerepelt, de néhányan valószínűleg a Suffer Well-t sem sorolták volna a DM legnagyobb slágerei közé). A cím ezzel együtt nyitva hagyott egy kérdést: a "Vol. 1" - ekkortájt úgy tűnt - nyitva hagy egy kérdést, és az elképzelések szerint egy másik "Vol. 2" kiadvány is tervben volt. Természetesen ebből nem lesz semmi már, hiszen a megváltozott zeneipari környezet elsősorban a válogatáslemezeket, best of albumokat tépázta meg, nemigen van már olyan zenekar, aki ilyen típusú kiadványban gondolkodna.
 
A válogatáslemezre egy új dal került, a már kielemzett Martyr. Verzióiban nem különösebben érdekes a kiadvány (bár ez nem volt mindig igaz, lásd későbbi bejegyzések); vagy a kislemez-, vagy az albumverzió került fel a lemezre, egyik változatnál sem szalad fel a szemöldökünk, hogy "nahát, ez eltérő változat". Kár, pedig itt lett volna az esély érdekességekre (pl. Enjoy The Silence video version). A válogatáslemezt csakhamar igen olcsón árulták boltokban, jómagam is 2000.-ért jutottam hozzá. Mint a válogatáslemezek nagy barátja, elég sokat hallgattam.
 
Íme a lemez playlistje, bemelegítésként:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr7316753572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása