Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Alan Wilder bandái, negyedik rész - The Hitmen

2022. január 20. - Szigi.

A Real To Real feloszlása után Alan ismét új munka után nézett, és billentyűs szerepet vállalt a már befutott, de kissé unalmas CBS együttesben, a The Hitmenben (amelynek énekese, Ben Watkins később megalapította a Juno Reactort, a Mute Records elektronikus üdvöskéjét, a psytrance zenei stílus egyik ünnepelt úttörőjét).

Az újságírók nem voltak elragadtatva a The Hitmentől:

"Az unalmas és ismétlődő zenének új álcát keresve a The Hitmen olyan külsőt talált, amely a kopottas, cilinderes kalapokat, rongyos sálakat és az adósok börtönéből nemrégiben elbocsátott, vidám csillaglovagokat egyesítiA frontember Ben Watkins találta ki az úgynevezett "utcagyerek" kinézetet... Sajnos úgy tűnik, hogy az új arculat körül némi zavar támadt, mivel a zenekar reklámja szerint ők a "Dübörgés Nábobjai" és a "Funk Fakírjai", akiknek nagy hagyománya van a rémisztő táncokban, a féltékenységben és a sírrablásban, ami furcsa képkeveredésnek tűnik.".

Egy másik kritika egy korabeli popzenével foglalkozó újságból pont a Depeche Mode-ot hozza pozitív példának a The Hitmen ellenében:

"Baromság. Kezd elfogyni a türelmem az efféle túl jól sikerült, borzasztóan profi popzenével. Pop? Nem is méltó a nevéhez. Csak az tud rávenni, hogy meghallgassam, mert ez a munkám... A Depeche Mode utolsó kislemezének és a Soft Cell új dalainak a nyerő tulajdonsága az egyszerű lelkesedés, a cinizmus teljes hiánya. A Hitmen annyira számító - még az végletekig okos nevükben is -, hogy az már elviselhetetlen; az egyetlen távolról is megnyugtató dolog az egészben, hogy az égvilágos semmi esélyük sincs arra, hogy valaha is slágert szerezzenek.".

Noha egy kisebb sláger, a Bates Motel összejött 1981-ben, (ennek a dalnak van klipje is), a Hitmen süllyesztőbe került - Ben Watkins pedig azóta is visszajáró vendég Magyarországon, ugyanis szinte minden évben fellép a Juno Reactor-ral az Ozora Fesztiválon.

És hogy Alan miért nem szerepelt a Bates Motel klipjében? Alan: "a The Dragons és a Hitmen esetében mindkét együtteshez pont akkor csatlakoztam, amikor a kislemezek megjelentek. A korai DM-es napjaimhoz hasonlóan engem is túl "újnak" tekintettek ahhoz, hogy bekerüljek a művészeti munkákba, a Hitmen esetében a klipekbe". "A Hitmen egyébként Bowie-szerű zenét játszott"

Így tehát a The Hitmen feloszlása után Alan ismét munka után vadászott. És ekkor megakadt a szeme egy hirdetésen... :) 

Íme a Bates Motel klipje:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr7116817414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása