Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Tízéves az SSSS, azaz a VCMG techno-örömzenélése! Első dal: Lowly!

2022. március 09. - Szigi.
A harmincéves Faith Healer kiadvány mellett van ma még egy jubiláló kiadványunk, mégpedig a ma 10 éve boltokba kerülő VCMG nagylemez, az SSSS! A Vince Clarke és Martin Gore némiképp váratlan, virtuális összeborulásából származó instrumentális technolemez nem tartozik a legforróbban fogadott kiadványok közé a Depeche Mode rajongók között, de a kerek évforduló kapcsán egy délutánt rááoldozok a lemez felidézésére.
 
A lemezt nyitó LOWLY máris az egyik (?) legjobb dal a lemezről. Mély, eleinte távoli hangok, aztán hirtelen közel lép hozzánk a hangzás és jön egy öthangos dallam, ami innentől uralja is a dalt. Hamarosan megérkezik a négynegyed is, innentől - egy kiállást leszámítva - végig ez az 5 hang variálódik. Nagyon különös a hangzás; egyszerre rideg techno, egyszerre bájos retró, egyszerre nagyon németes, egyszerre pedig érződik rajta a két szintimágus örömzenélése, "próbáljunk ki mindent" érzete. És amikor azt gondoltuk volna, hogy ez egy előzmény és utóélet nélküli közös zenélgetés lett volna, akkor bő 1 évvel később kijött a Delta Machine - komoly VCMG-hatásokkal :) És persze ahogy ma már sokszor: fanvideó alert! :D
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr1517773666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása