Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Öt éves egy jó hangulatú fesztiválfellépés

2022. március 26. - Szigi.
Ma 5 éve Glasgow-ban lépett fel a Depeche Mode, a BBC6 Music Festival-on. Ide is csak 2000 szerencsés rajongó juthatott be, de a koncertet élőben közvetítették az interneten. Itt debütált a turnén a Home, amelyet hosszú idő után albumverzióban, "full band" játszottak.
 
Ezúttal sem ment minden zökkenőmentesen, bár utólag már pozitívan értékelte a zenekar a koncertet.
 
Dave: "Ó, istenem, [ez a koncert] nagyon jó móka volt. Volt néhány rövid koncertünk ekkortájt, egy Zürichben (valójában Bázelben - a szerk.), egyet Berlinben... De ez volt messze a legjobb. Úgy értem, újra a Barrowlandsben játszani... talán 1984-ben játszottunk ott? De minden szempontból forró volt. Szó szerint gőzölgött, mert olyan meleg volt odabent, de a közönség egyszerűen... imádták. És olyan jó érzés volt. Mindannyian néztünk egymásra a színpadon egy kicsit, mintha azt mondtuk volna: "Hát ez nagyon jó móka, nem? (...) Jó móka volt a múlt heti show, ami talán egy órás volt - sokkal rövidebb, mint a kétórás show, amit általában csinálunk. Kaptam néhány sms-t Bobby Gillespie-tól, amiben azt írta: "Tökéletes időzítés. Az előadáshoz egy óra a tökéletes idő. (...) Már el is felejtettem, mennyire mozog az a hely. Úgy értem, szó szerint mozog, ha egyszer beindul, az egész hely mozog".
 
Andy a The Skinnynek elmondta: "Volt egy vicces dolog, mielőtt beléptünk volna a színpadra, hirtelen mindannyian rájöttünk, hogy nem ismerjük a setlistet. Mindannyian bepánikoltunk: vajon az 'Enjoy the Silence'-t fogjuk-e játszani vagy sem? Ez csak egy ilyen dolog volt, de volt nagy rohanás, a stábnak újra kellett nyomtatnia az összes setlistet, amíg végül megkaptuk. Ott van ez az agyonizzadt öltöző, és nagyon lazának kellene lenned, mielőtt fellépsz... de ha nem érzed az élő zenélés izgalmát, akkor nyugdíjba kell menned."
 
Íme a koncert teljes felvétele:
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr6617789554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása