Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Use You

2022. október 22. - Szigi.
A USE YOU-val visszatér a kemény hangvétel a ma 15 éve megjelent Dave Gahan szólólemezen, az Hourglass-en - valójában messze ez Dave legkeményebb, legsötétebb szólóproduktuma! A Use You vészjósló basszusgitárokkal nyit, majd jönnek a kemény dobok, elektronikus zajok és Dave gúnyos éneke. A Niko Stoessl vokáljával és gitárjaival megtámogatott refrén kiugróan jó - kislemezre is tökéletes matéria lett volna - és a cinikus, agresszív szövegében akár a Deeper And Deeper párja is lehetne.
 
Dave is megerősíti ezt, bájosan mentegetőzve a DM Live Wiki oldalon található Hourglass promóciós interjúban: "Nincs meg az a luxusom, hogy íróként ötleteket merítsek másnaposság, vagy kábítószer-okozta mámorból. Természetesen tudok meríteni a múltbeli tapasztalatokból, de meg kell próbálnom leülni és elgondolkodni azon, hogy mi az, amit most arra használok, hogy ne legyek én, vagy hogy ne legyek őszinte azzal kapcsolatban, ahogyan érzek (...) Ez egy nagyon mocskos dal. Az emberekkel, önmagammal szembeni undoromról szól, az arroganciámmal és az önszabotáló viselkedésemmel szembeni undoromról. Ki akarok használni valamit, ki akarom használni az életet, hogy elmeneküljek. Azt hiszem, ez abból ered, hogy gyerekkoromban vasárnapi iskolába kellett járnom. Hangosan és tisztán hallottam, hogy mindannyian bűnösök vagyunk."
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr1417959668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása