Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

31 éves az Until The End Of The World filmzenelemez

2022. december 10. - Szigi.
1991-ben ezen a napon került a mozikba Wim Wenders: Until The End Of The World című filmje. A film zenéje a maga korában sztárparádé volt: a DM mellett szerepelt rajta a U2 (természetesen övék volt a szenzációs címadó felvétel), Patti Smith, Nick Cave, Elvis Costello, Lou Reed, az R.E.M., a Can, Neneh Cherry vagy éppen a Talking Heads. A Depeche Mode Alan és Martin 1991-ben felvett dalát, a DEATH'S DOOR című alkotását hozta a lemezre, amely aztán később, 1993-ban egész komoly pályafutást befut: több tucatszor játszák koncerten, hosszabb változata felkerült a Condemnation kislemez B-oldalára, élő változata pedig az In Your Room kislemezen landolt.
 
A maga idejében igencsak szokatlan hangvételű alkotás már az 1993-as korszak soulos-bluesos-élőzenés fordulatát vetítette elő. Sajnos idén viszont más ugorhat be erről a dalról a Depeche Mode rajongók tömegének. Következzék egy tribute videó az idén tavasz végén elhunyt alapítótagnak, Andy Fletchernek:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr4117970936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása