Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Két vélemény azoktól, akik már hallották a Memento Mori nagylemezt

2023. február 22. - Szigi.

Két vélemény azoktól, akik már hallották a Memento Mori nagylemezt:

"Őszinte leszek, kellemesen meglepődtem. A My Cosmos Is Mine, a Don't Say You Love Me és a Caroline's Monkey nagyon jók, különösen az utóbbi . Úgy hangzik, mint egy klasszikus DM dal, de ha belegondolok, az életem árán sem tudom megmondani, hogy mi az. A Favourite Stranger sokkal érdekesebbnek hangzik, mint az élő verzió.

A Ghosts Again a második legkevésbé kedvelt dalom. Ezt léptetni fogom A People Are Goodban sem vagyok biztos, de a Walking In My Shoes sem tetszett, amikor először hallottam. Most ez a kedvenc DM dalom. Viszont az, hogy 4 dal már egy hallgatás után is megragadt bennem, jó jel. Nincs itt semmi olyan vontatott, mint a Where's The Revolution? és a "blúúúúúz" dolog alig van jelen, bár az utolsó szám kicsit a Soulsaversre emlékeztetett, szóval ebben nem vagyok biztos. Nem ez a legjobb albumzáró szám.

Dave hangja az egész albumon nagyon erős.

Az egyetlen panaszom - a produkció megint a szokásos kicsit lapos és félkész."

------

"Egy hallgatás után szvsz a Memento Mori a legjobb Depeche Mode album a Songs of Faith and Devotion óta. Szinte tisztelgés az egész karrierjük előtt, miközben mégis abszolút egyedi. Kiemelkedő számok a Soul With Me és a People are Good. Ez utóbbi úgy hangzik, mintha a Some Great Rewardból származna: a DM 1980-as évekbeli lírai hangulatát idézi, ami abszolút működik, zeneileg pedig olyan, mintha a korszakból emelték volna ki, de mégis modernül szól. Most ez a kedvencem a Before We Drown és a Ghosts Again mellett. Ennek kislemezes dalnak kellene lennie, bár érzem, hogy megosztó lesz. Annyira 80-as évekbeli DM ,hogy szinte el sem hiszem, hogy létezik.
Jó még a My Cosmos Is Mine, kicsit túl éteri ahhoz képest, hogy nyitódal, de működik.

10-ből 8,5-öt adnék rá.
Nincs rajta instrumentális dal
Az Always You a leggyengébb, kicsit ismétlődő.
Martin dala (nem írja melyik - szerintem a Soul With Me) a legjobb a Home óta, egy kellemesen felemelő alkotás, a 70-es évek modorában.

Rétegezett a hangzás. Annyi minden történik néhány dalban, ami a NIN Downward Spiral-ra emlékeztet apró részletekkel, különösen a My Favorite Stranger című dalban. A Before We Drown, és a Soul With Me Alan/filmes hangulatúak."

dmujkep3.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr1018056082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása