Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

I Need You

2023. június 02. - Szigi.
Dave 20 éve megjelent bemutatozó szólólemezén, a Paper Monsters-en a hetedik dal az I NEED YOU, amelyből aztán a második kislemez lett. Ennek a dalnak a hangszerelése elektronikusabb, mint a lemez többi dala: effektjei is inkább a DM felé hajlanak, elektronikus a basszusjáték is, és az elegánsan lépegető alapritmusa is elüt a lemez alaphangvételétől. A finom akusztikus gitár sokat tompít az eltérő hangszerelésen és a kifejezetten epés dalszövegen is.
 
Dave: "Az 'I Need You' részben arról szól, hogy sokkal jobban szükségem van az életre, mint azt igazán beismerném. Fontos számomra, hogy tanuljak belőle, és tanuljak a saját hibáimból, és ne bújjak el előlük. Azt hiszem, részben ez egy kis áskálódás Martin [Gore] felé, sőt, a zenekarom felé is. Valójában különböző személyiségeket ölt, attól függően, hogy éppen kire vagyok kiakadva. (...) A dalszövegben az áll, hogy 'Mindig nagyobb szükséged lesz rám, mint nekem rád', majd aztán egyből jön, hogy 'I Need You'. A szavak elég élesek. Az egész dalszöveg a kapcsolatokról szól. Az életről szól. Az élettapasztalatomról szól, arról. És nem hiszem, hogy ezeket a dalokat tíz évvel ezelőtt meg tudtam volna írni. Kizárt dolog. Annyit kellett élnem, amennyit és amilyen módon eddig éltem, hogy ezek a dalok megszülessenek. [...] Így érzek a dolgokról. Ezek a témák, a küzdelmem a dolgokkal. A küzdelmem az élettel. Szerintem ez egy gyönyörű, csodálatos dolog, pedig néha még az ágyból sem akarok kikelni reggel. Ha felkelek az ágyból, akkor egész nap küzdök. Mostanában a legtöbbször nagyon izgatott vagyok a munka, a családom és a zenélés miatt, sokkal jobban, mint valaha. Azt hiszem, lassan tanulok, de ez így van rendjén".
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8018136292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása