Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Így írt a Kurir a 30 évvel ezelőtti budapesti Depeche Mode koncertről:

2023. július 27. - Szigi.
Repechetek
 
Feketéllett a Hungária körút, környéke tegnapelőtt este. Ismét Budapesten járt a Depeche Mode. Mintegy 20 ezren látogattak el az MTK-pályára, s ez ma már akkor is ritkaság, ha a Fradi ruccan át a szomszédos Üllői útról. Jöttek hát a mode-osok felnyírt frizurákkal, sötét színű pólókban és nadrágokban. Csendesen végigkínlódták az ismeretlen előzenekart, amely természetesen nem techno-, hanem rockzenét játszott. Aztán kilenc óra után néhány perccel a fényekkel színessé varázsolt leplek mögül felbukkant előbb Dave Gahan, majd a csapat másik három tagja is: Martin Gore, Andy Fletcher és Alan Wilder. Ez a mutatvány olyannyira jól sikerült, hogy a publikum tombolni kezdett, s ez tartott másfél órán át. Itt is alkalmazták az egyre népszerűbb kivetítőket, megjelenítve szörnyeket és szép női portrékat is, mikor mi kellett. Minden nagyszerűen szólt, de ez komputerek használata esetén egyáltalán nem meglepő. Gahan, aki fokozatosan szabadult meg ruháitól, kidobva ezeket rajongói közé, néha csípőjét tekergette, fel s alá rohant a színpadon, együtt élt a zenével. Mindemellett hibátlanul énekelt. A többiek szinte csak kiszolgálták, bár Gore néha gitározott is, sőt egy dalt elénekelt. Kilencven perc után u tán a stadion hatott rájuk - az angolok levonultak, s úgy tűnt, nem is akarnak visszatérni híveik közé. Aztán csak felbukkantak. Ekkor már talpon volt az egész közönség, s még a korábbinál is nagyszerűbb hangulat kerekedett. A két dal múltán a Mode ismét levonult, majd megint felbukkant. Ekkorra már csak egy számot vállaltak, de ezt - Gahan vezénylésére - szinte már csak a tömeg énekelte. Pontosan tizenegykor felgyúltak a fények, s vége lett a Depeche Mode budapesti koncertjének. Mindenki elégedettnek tűnt. A zenekar a hálás közönség miatt, a szervezők a bevételt számolhatták, a közönség valóban jól szórakozott, s a rendőrségnek sem maradt munkája, a nép gyorsan oszlott az éjszakában. Feketében jöttek, feketében mentek.
 
Keretes: miért nincs fotó?
 
Nemcsak a rajongók, hanem mi is szerettünk volna fotókat készíteni a Depeche Mode fellépéséről. Munkatársunk el is ment a koncertre, azonban kiderült, hogy nem csupán gépet, hanem tollat is kellett volna vinnie. Aláírattak vele ugyanis egy papírt, hogy fényképezhet ugyan, de az elkészült kontaktot el kell küldeni Londonba, ahol a Depeche Mode management eldönti majd, mi jelenhet meg, s mi nem. Kedves ez a gondoskodás, de mire a képek visszakerülnek, melyik lapnak van még szüksége a DM-ről készült fotókra? Ráadásul a fotós honoráriumát is kérik átutalni (mintegy bruttó ezer forintot a szegény zenekarnak), hiszen jelenlétükkel mégiscsak ők tették lehetővé, hogy a mű egyáltalán elkészülhetett. Ezért nincs fotó, csak egy fehér téglalap. Sajnáljuk,
 
Keretes: Rockdoktor jelenti
 
Szokásos külsős életmentőnk, dr. Zacher Gábor helyszíni jelentése szerint a tegnapelőtti Depeche Mode-koncert meglehetősen könnyű volt orvosi szempontból. Egyetlen kislányt kellett kórházba szállítani lépsérülés gyanújával, a többieket, szám szerint 132 fiatalt, az orvosi sátorban látták el. A rosszullétek oka legtöbbször a hőség volt, no meg az ilyenkor szokásos helyszűke. A jól biztosítható pályán a biztonságiak rutinnal ismerték fel, ki sápad el az oxigénhiánytól és ki a műélvezettől, ennek köszönhetően időben orvoshoz került az a cukorbeteg kislány, aki az izgalomtól elfelejtett időben enni és ezért lett rosszul, és az a testes fiatalember is, akinek a vérnyomása szaladt fel a kritikus értékig. Az orvosi jelentés szerint az összetartozást és életérzést kifejező sminken túl fekete körök, fekete szerelés, égnek zselézett hajzat - a meglepően fiatal rajongók semmi riasztót nem műveltek, pusztán kedvenc zenéjüket hallgatták, nem volt narkózás, és otthon maradtak az idomított patkányok is. "

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr818177549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása