Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Love, In Itself

2023. augusztus 22. - Szigi.
A ma 40 éves Construction Time Again album a LOVE, IN ITSELF című dallal indul. A cím alapján azt gondolnánk, hogy szerelmes dalról van szó, de pont ebben a dalszövegben szólal meg az album hitvallása: sok dolog van még a tarsolyunkban, és önmagában csak a szerelemről nem elég beszélni... Már a legelső hang frissítőként hat az A Broken Frame tompasága után, utána pedig elindul egy kifejezetten táncol, friss alapú dal, amelyre aztán egészen szokatlan trombitaszóló felel ("ez a mi kiskacsa-dalunk" - mondták róla a zenekar tagjai). Dave hangja sokkal mélyebb, frissebb, mint az A Broken Frame idején. A refrénre váratlanul duplára növekszik a sebesség, és a kissé esetlen dallamot is kiválóan egyensúlyozza a büszkén "odavágott" dalszöveg. A második versszak után jazzes zongora szólal meg, ám az igazi döbbenet csak utána következik: akusztikus GITÁR szólal meg egy Depeche Mode dalban! Ám ez csak színesíti a friss, harsány, erőteljes hangzást, hamarosan jön a harmadik versszak és a harmadik refrén után máris jön a Leave In Silence összevissza szintifutamaira emlékeztető lezárás, az egyre hanguló "kiskacsa-trombitákkal". Majd jön egy vonat és elsodor minket... :)
 
A DM Live Wikin még az alábbit olvashatjuk a dallal kapcsolatban:
 
Gahan: "Ez a s-s-s-s-s dalunk. Nagyon lágy énekhangom volt itt, sok s-sel, szörnyen hangzott. Kicsit csalódott voltam emiatt, zseniális lehetett volna"
 
Fletcher: "Rengeteg problémánk volt a felszereléssel ennél a felvételnél, csak próbáltuk elérni azt a lágy hangzást, amit akartunk, anélkül, hogy az egész elmosódna, igazi rémálom volt. Élőben azonban mindig jól szól a dal."
 
A Love, In Itself nem sokkal később kislemezen is megjelent, noha állítólag inkább az And Then...-t akarták kiadni az együttes tagjai.

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr3118198175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása