Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Death's Door (Jazz Mix) a Condemnation B-oldalán

2023. szeptember 13. - Szigi.
A ma 30 éves Condemnation kislemez B-oldalas dala a DEATH'S DOOR (JAZZ MIX) volt. Ez ekkor már egy ismert dalnak számított: 1991-ben megjelent már az Until The End Of The World című filmhez készült CD-n, és játszották az aktuális Devotional Touron is. Azonban ez újdonság volt mégis, mert itt a "Jazz Mix" szerepelt, ami azt jelentette, hogy egy cikornyás, hosszú, helyenként műfúvósokkal dúsított "jazzes" levezetést illesztettek a dalhoz, ami 6 perc 40 másodpercesre duzzadt.
 
A Death's Door megintcsak egy igen amerikai ízű dal, dallamában szintén gospeles, szövegében pedig szintén amerikai blues, gospel és country hagyományokra emlékeztet a hazatérő "tékozló fiúval".
 
A DM Live Wiki megemlíti, hogy Steve Lyon hangmérnök szerint a zenekar ötlete volt a hagyományosabb hangszerelés (a zenekar alatt itt Martint és Alant kell érteni, mert Dave és Andy nem volt jelen a stúdióban 1991-ben a felvételek során, a Jazz Mix pedig Alan Wilder és Steve Lyon munkáját dicséri). Steve Lyon szerint 2-3 nap alatt kész is volt a dal eredetije.

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr6418211193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása