Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Vésztjósló koncert egy halálesettel és egy búcsúzó dallal - 15 éve Tel-Avivban járt a Depeche Mode

2024. május 10. - Szigi.

15 éve Tel-Avivban folytatódott a Tour Of The Universe. A fellépés előtt már történt egy szomorú esemény: Andy édesapja meghalt néhány órával a koncert előtt. Andy így mesélt erről 2013-ban egy interjúban: "Hatalmas sokk volt. Nagyon bizarr volt úgy fellépni, hogy tudtad, hogy az apád épp most halt meg. A koncert alatt beugrottak emlékképek apám életútjáról. Nem gondolkodtam a koncert lemondásán, főleg, miután 2006-ban ugyanitt lemondtuk a fellépést, de az biztos, hogy furcsa érzés volt a színpadon állni. Darabokra tudtam volna törni. Szerencsére a feleségem és az anyám mindent intézett. Fura módon a turné későbbi félbeszakadása és Dave rákbetegsége adta meg a lehetőséget, hogy részt vehessek az apám temetésén, ami csodálatos volt."

A Tour Of The Universe Tour Diary - jellemző módon - nem adott hírt az együttes körüli nehézségekről és Andy édesapjának a halálhíréről. Itt minden happy még:

"A srácok a sajtótájékoztató közepén tartanak a Tel-Avivi Hilton hotelbe. Ez az első alkalom sokunknak, hogy Izraelbe jöhettünk, és le voltunk nyűgözve. Most éppen Jeruzsálembe mentünk, megmerítkezni a helyi kultúrába. A legközelebbi bejelentkezésig, Shalom mindenkinek!"

A legközelebbi bejelentkezés csak a következő fellépésen, majdnem egy hónappal később történt...

Itt a koncert csaknem teljes felvétele. Nehéz nem úgy nézni a koncertet, hogy tudjuk, hogy Dave ekkor már beteg: elmondása szerint ebben az időszakban már rendszeresen rosszullétekkel küzdött, ami jelezte a szervezetét megtámadó kórt.

És persze itt volt az utolsó alkalom, hogy játszották az In Sympathy című dalt. A következő koncerten a Policy Of Truth-ot játszották helyette - az In Sympathy „rágógumis“ kivetítését felhasználva... Pedig az In Sympathy kifejezetten erős, dögös koncertverziót kapott. PeterToo, a Home Fórum egyik adminja úgy tudja, hogy Dave golyózta ki a dalt a setlistből.

Érdekes, hogy 4 évvel később az újabb tel-avivi fellépés előtt egy helyi újság az együttesnek szegezte az izraeli rajongók kritikáját, miszerint "csalódottak voltak a kevés sláger miatt". Dave és Andy - némileg meglepő módon - teljesen egyetértett a rajongói kritikával.

Dave: "Tudom, tudom. Ez nem fog többé megtörténni. Most jöttünk ki az új albummal, a Delta Machine-nel, de most több régi, ismertebb dalt fogunk eljátszani. Más lesz, mint a 2009-es fellépés. Azt gondolom, hogy élvezni fogjátok"

Andy: "Az egy hiba volt. Azonnal cseréltünk a setlisten azután a koncert után, mert úgy éreztük, hogy túl sok új dalt játszottunk. Ez egy kicsit igazságtalan volt veletek, mivel akkor jártunk először Izraelben. De akkor a produkciót olyan perspektívában szemléltük, hogy ez fog szólni végig a turnén, és nem csak nálatok"

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr1618398669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása