Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

15 éve kezdődött a DM újkori történelmének legnagyobb válsága

2024. május 12. - Szigi.

"A koncert törölve, Dave beteg, most kaptam SMS-ben..."

"Úristen"

"Az nagyon fura lenne, mert pont a Touring The Angelen is a születésnapja után lett beteg Monterrey-ben, Mexikóban"

"Egyelőre nincs új infó..."

"Bárki meg tudja erősíteni a híreket?"

"Megpróbálok kapcsolatba lépni egy ismerősömmel"

"Ha ez igaz, akkor az elég rázós kezdése a turnénak, remélem, semmi súlyos"

"A koncert törölve, a tömeg megőrült, dobálni kezdte a turnészemélyzetet..."

"Ó Istenem, komolyan aggódom"

"Fletch kijött és beszélt a tömeggel, mint az utolsó turnén?"

"Most jött a hír, a koncert törölve. 35 percet vártunk, és aztán valami pacák kijött a színpadra és mondta, hogy Dave beteg és kórházba kellett szállítani".

"Dave betegsége súlyos és azonnal kórházba kellett szállítani. Nem szeretem a "súlyos" és az "azonnal" szavakat orvosi környezetben..."

"Reméljük, hogy ételmérgezés és semmi komolyabb"

(a fordítások a HOME Fórum 2009.05.12.-i athéni koncertjének a fórumából származnak)

15 éve Athénban kezdődött az újkori Depeche Mode egyik legnagyobb válsága: a Tour Of The Universe harmadik koncerten Athénban a koncert előtt Dave rosszul lett és nem tudott színpadra állni. Az első vizsgálatok gyomorfertőzést állapítottak meg, ám az újabb egészségügyi tesztek tesztek során pedig tumort találtak a húgyhólyagjában.

Az athéni közönség egy része nyugodtan fogadta a hírt, de voltak, akik dobálni kezdték a színpadot, sőt, bizonyos vélemények szerint kisebb "zavargás" is kitört a koncert helyszínén. Mások szerint viszont a közönséget nem engedték ki egy darabig, ez okozta a feszültséget.

Andy: "Na, az egy furcsa este volt. Csak a második koncert volt a turnén. 20 perccel a kezdés előtt, Martinnal álltunk a backstage-ben, bort iszogatva, és kissé idegesek voltunk, mivel még nagyon a turné elején jártunk. Ekkor hirtelen odajön a menedzser, és azt mondja: "Dave beteg". Aztán elkezd kiabálni: "El kell tűnnünk! Jön valaki, aki megfogalmazza a bejelentést a közönségnek, de elég brutális lesz a reakciójuk"".

Martin: "Hogy a görög rajongók hogy fogadták a bejelentést? Elkezdtek tűzlabdákat dobálni a színpadra a bejelentés után. Soha nem fogom elfelejteni".

Dave: "Gyönyörűen működött a tagadásom. Mondtam is az onkológusomnak: "Egy 8 hónapos turné elején vagyunk. Lehetne esetleg utána megműteni? Erre ő: "Megőrültél? Rákos vagy! Az az egyetlen esélyed, hogy hamar felfedeztük!"

Andy: "Paradox módon Dave betegségének "köszönhetően" tudtam elmenni apám temetésére.

A Freestate.hu olvasói 2009-ben így reagáltak Dave betegségére:

"Huhh... durva."
"Nem semmi hír :( "
"Én azért veszélybe érzem a turnét. Eléggé."
"Kemény hír. Elbírom képzelni mi mehet most ott Athénban… Nekem ez a gyomorrontásos téma már 2006-ban sem volt hihető. Ez egyik “legolcsóbb” duma. Mi lehet az igazi ok? Nehéz elhinnem, hogy emiatt lenne…"
"Basszus. Nem okés színpadon kipusztulni. Inkább fejezzék be a turnét, minthogy bárki is elpatkoljon közülük."
"Szülinapi gyomorontás! :D Könyörgök ne legyen nagy baj! :("
"Ennél rosszabb hírt el sem tudok képzelni. Annyira várjuk már. :( Remélem Davenek semmi komoly baja nincs. :( A találgatások csak jobban felidegesítenek. Legyen már valami hivatalos hír. Ma biztos nem alszom. :("
"Ez nagyon rossz hír, remélem mihamarabb felépül. Nem csak amiatt, hogy nehogy elmaradjon a Budapesti koncert (bár az még több, mint egy hónap), hanem azért is, mert remek előadó és ember. "
"A koncert előtti fotón már látszik a tekintetén, hogy nincs minden rendben. Lehet, hogy aztán a vakuvillanás után dobott egy taccsot….."
"Szerintem ott még ok. Már a DM felirat is ment a kivetítőn amikor rosszul lett. Tényleg az utolsó pillanatban maradt el a koncert!"
"Vajon a stressz okozta? Az elég valószínű ok sztem. Minden esetre milyen érdekes, hogy szinte napra pontosan 3 éve történt a másik megbetegedés."
"Ezt nem is akarom elhinni. Nagyon remélem, hogy csak gyomorrontása van, és egy picivel sem komolyabb ;;; Elöször Andy apja, mostmeg Dave…mi lesz még???? Félek, hogy nem fogják tudni végigcsinálni. :[ :[ :[ Vigyázz magadra Dave!!!!!!!!!!!"

Itt az említett kép a meet&greet-ről:

athen_koncert_elott_2009_1.jpg

Dave egy 2017-es interjúban a következőket mesélte a 2009-es tortúrájáról:

"A Sounds Of The Universe készítése közben (2009), nem éreztem magam jól. Nem volt energiám csomó ideig. Arra még lett volna, hogy megcsináljam a felvételeket a stúdióban, de aztán hazamentem este és mondtam a feleségemnek, hogy nagyon fáradt vagyok. Teljesen ki voltam ütve este 9-kor, és nem igazán tudtam ezt elmondani a többieknek. De minden értelmet nyert, amikor meglett a diagnózisom.

Mondtam többször is a feleségemnek, Jen-nek, hogy "Nem tudom, hogy fogom tudni végigcsinálni a koncerteket.". És aztán ott voltunk Athénban, és kínzó fájdalmat éreztem a golyóimban. Olyan volt, mintha nem is az én golyóim lettek volna. Szóval azon az estén a doktor bejött az öltözőbe, 5 perccel a koncert elkezdése előtt. Egy kis hányás? Addig nem beszéltem róla. Egy kis vér a vizeletemben? Addig nem beszéltem róla. Azt hittem, hogy ezek a dolgok az öregedéssel járnak.

De aztán rohantunk a kórházba, és a doktor az ultrahang készítése közben rámnézett, aztán újra a képernyőre. Azt mondtam: "Tudom, nem vagyok terhes!", erre ő pedig azt felelte: "Nos, látok valamit, amit meg kell néznem más eszközzel is. Erre én: "Mit lát?" Ő erre: "Látok egy árnyékot.". Ezt már hallottam filmekből. Úgy alakult, hogy volt ott egy onkológus és az MRI eredménye után azt mondta, hogy ott azonnal kell mennem a sebészetre. Van egy daganat a húgyhólyagában és van egy másik daganat a belső daganatban, de a rák nem jutott még ki a húgyhólyagból. Egyébként gyönyörűen néz ki az MRI! A feleségem mondta: "Miért nézegetsz képeket a tumorodról?" De úgy nézett ki, mint egy tengeri sün, egészen földönkívüli csápokkal! Lenyűgöző dolog volt. De amikor nem diagnosztizálják, és átjut más szervekbe, neked véged. Tényleg".

A 15 évvel ezelőtti athéni koncerten a rajongók egy része nem viselte túl jól az eseményeket és dobálni kezdte a színpadot és a biztonságiakat. Íme egy videó erről:

 

Szerencsére a 15 évvel ezelőtti nyomasztó betegség elmúlt és Dave azóta is kitűnő egészségi állapotnak örvend. A Freestate.hu-ról ollózott közleménnyel búcsúzunk ennek a 10 évvel ezelőtti nehéz napnak a felidézésétől!

"A depeCHe MODE örömmel jelenti, hogy újraindítja félbeszakadt Tour Of The Universe turnéját Lipcsében, Németországban június 8-án. Május 12-én az énekes, Dave Gahan súlyos gyomor- és bélhuruttal küzdött, melynek következtében kórházba került és elmaradt az athéni koncert. A kórházban további vizsgálatok után kiderült, hogy kisméretű rosszindulatú húgyhólyag daganata volt, melyet azóta sikeresen eltávolítottak. Az orvosok tanácsára Dave Gahan egész június 8-ig pihenőre kényszerül, hogy teljesen felépülhessen. A lipcsei koncert, június 8-an lesz az első Dave felépülését követően.

Dave Gahan őszintén köszöni rajongóink a támogatást, megértést és türelmet! A depeCHe MODE nagyon sajnálja az okozott kellemetlenségeket, melyeket az elmaradt ill. átütemezett koncertek okoztak.

Az elmaradt koncertek:

05.12. Athén, Terra Vibe Park

05.14. Istanbul, Törökország, Santral Istanbul

05.16. Bukarest, Románia, Izvor Park

05.18. Szófia, Bulgária, Vasil Levski Stadium

05.20. Belgrád, Szerbia, USCE Park

05.21. Zágráb, Horvátország, Arena

05.23. Varsó, Lengyelország, Gwardia Stadium

05.25. Riga, Lettország, Skonto Stadium

05.27. Vilnius, Litvánia, Zalgiris Stadium

05.30. London, UK O2 Arena

05.31. Landgraaf, Hollandia Pinkpop Festival

06.02. Hamburg, Németország HSH Nordbank Arena

06.04. Düsseldorf, Németország, LTU Arena

06.05. Düsseldorf, Németország, LTU Arena"

És még egy videó az athéni dobálásról:

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr4718402737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása